Hoppa till sidans innehåll

Succé på Dam-EM

22 JUN 2016 09:26
Sommarens första stora mästerskap ligger bakom oss och vilken succé det blev. Medalj på samtliga distanser och totalt blev det tre guld, två silver och fyra brons när EM avgjordes i Wien. Medaljskörden innebär att Sverige nu har tagit flest medaljer
  • Skapad: 22 JUN 2016 09:26

Sandra Andersson inledde mästerskapet med att visa vägen mot rekordmedaljskörden. Hon tog brons på den inledande singeldistansen, vilket var Sveriges första medalj i singel sedan 1997. Framgångarna fortsatte i dubbel där Joline Persson-Planfors och Nina Flack tog hem guldet och i tremanna blev det återigen ett brons.

Sverige var inför femmanna-spelet en av de stora favoriterna att ta ha hem guldet. Förväntningarna infriades med råge. Laget hamnade tvåa i kvalet och fick i semifinalen möta Danmark. Det nordiska mötet slutade med svensk vinst 1107-1077, där Jenny Wegner visade vägen med 256. I finalen stod den andra storfavoriten Tyskland för motståndet. Tyskorna hade kommandot i början, men svenskorna tog över allt mer och vann till slut med 1104-1019. En fantasktisk insats av hela laget. Guldregnet var inte slut där. För i och med att femmanna-spelet var avgjort skulle även medaljerna i all event delas ut och där gick guldet till vår skånska storspelare Jenny Wegner.

Samtliga svenskor tog sig vidare till det avslutande masters. Där var det ren och skär uppvisning från de svenska damerna. Samtliga fyra på pallen var svenskor och de två som inte gick till medaljspelet blev utslagna av andra svenskor. En perfekt avslutning på ett perfekt mästerskap. Guldet i masters blev även det skånskt, när Filippa Persson vann mot Ida Andersson i finalen.

Samtliga skånska medaljörer kommer att hyllas på Skånes Bowlingförbunds årsmöte 2017.

Stort grattis till alla medaljörerna, ni har verkligen visat att svensk och skånsk bowling är av världsklass.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info