Hoppa till sidans innehåll

Spännande sista omgång väntar

11 APR 2018 19:20
En omgång kvarstår av årets seriespel. Vi har tittat på förutsättningar i serierna under elitserien och allsvenskan.
  • Skapad: 11 APR 2018 19:20

I helgen spelas den sista omgången i det nationella seriespelet, förutom herrarnas Elitserie som har sitt avslutningssammandrag kvar. I flera av serierna är det spännande in i det sista och flera lag har mycket att kämpa för i helgens matcher.

Division 1 södra

Inför avslutningen är de flesta positionerna klara, men än finns det hopp för Olymp och Ohm att förbättra sina positioner. Olymp har chansen att ta sig ovan det negativa kvalstrecket och klaffar allt kan de till och med ta sig upp på positiv kvalplats. För att det ska bli verklighet måsta Olymp vinna båda sina bortamatcher samtidigt som Tingsryd vinner mot både Varta och Cahoot. Ohm ligger sist i grupp B och kan ta sig upp på kvaplats om laget vinner hemmamatchen mot Karlskrona BK samtidigt som Tingsryd inte tar någon poäng i helgens matcher.

Division 2 Västra

Hovet har möjlighet att lämna den negativa kvaplatsen, men måste vinna båda helgens matcher samtidigt som Full House F1 förlorar hemmamatchen mot Heim. Full House har i sin tur möjlighet att nå kvalspel till division 1 om laget vinner samtidigt som Höganäs förlorar sin match mot Heim.

Ohm F ligger på nedflyttningsplats men kan ta sig förbi Osby BS om resultaten går rätt väg för Åstorpslaget.

Division 2 södra

Här kryllar det av avgörande matcher. I grupp A ligger Turbanen på positiv kvalplats med samma poäng som trean KFUM Karlskrona. Turbanen avslutar med två bortamatcher och Karlskrona med en hemmamatch. En seger för Turbanen räcker för att säkra kvalplatsen då de har betydligt bättre kvot.

I botten av grupp A kämpar Strået för att undvika nedflyttning. De ligger en poäng bakom Olofström och båda lagen avslutar med hemmamatch i helgen.

I grupp B slåss Borgen F1 och Lunds Mamba F1 om direktplatsen till division 1. Båda lagen har 30 poäng och snarlik kvot. Borgen avslutar hemma och Lunds Mamba med en tur till Simrishamn.

Grabbers har en liten chans att lämna nedflyttningsplatsen, men då krävs dubbla segrar i Malmö samtidigt som Playax förlorar helgens match.

I grupp C är det fyra lag som slåss om att undvika negativt kval. Samtliga fyra lag kan efter helgens omgång få kvala uppåt, stanna kvar eller kvala för att hålla sig kvar. Öresund har bäst utgångsläge och ligger tvåa med 22 poäng (20 matcher), trea är Team Suxxess 21 poäng (21 matcher), fyra är Malmö Ecco 20 poäng (20 matcher) och femma är Kulladal 20 poäng (21 matcher).

Division 3 sydöstra

Grupp A är helt avgjord inför sista omgången. I grupp B hör Frigg F och Hovet F upp om direktplatsen till division 2 och kvalplatsen. Frigg F ligger två poäng före Hovet F, båda lagen har två matcher att spela i helgen.

I grupp C är det tre lag som har möjlighet att nå kvaplatsen. Staffanstorps BK innehar andra platsen just nu och har två poäng ner till Tramo och ytterligare en till Bråhög. Staffanstorp och Tramo har en match kvar att spela och Bråhög två.

Division 3 sydvästra

I grupp A finner vi lite spänningen inför sista omgången. Animals F ligger på uppflyttningsplats, men kan snuvas på den av Allön F2. Allön kan dock inte avancera uppåt i seriesystemet då deras F1 redan är klart för avancemang till division 2 nästa säsong. Övriga skånska lag i serien har sina positioner klara.

Division 3 södra

I grupp A tampas B27 och Peter Pan om att nå kvalplatsen. B27 har ett litet försprång på en poäng men har bara en match kvar att spela. Peter Pan har två.

I grupp B är det nästan lika spännande om kvalplatsen. Tolvåker F har avgörande det i egna händer. De ligger tvåa, två poäng före Rollers och två matcher kvar att spela. Rollers avslutar hemma mot Peter Pan.

Division 1 södra dam

I damernas division 1 gör två lag upp om den sista kvalplatsen. Hässle är sedan tidigare klart för kvalspel mot allsvenskan. Olymp ligger på kvalplatsen inför helgen och är två poäng före Höganäs. Olymp avslutar borta mot Söder B och Höganäs tar emot Olofström i en spännande avslutning

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info