Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret 2020

07 AUG 2020 09:40
Som traditionen lyder, startar Skånes BF upp säsongen för ungdomsbowlingen med Sommarlägret. 10 ungdomar deltog och fick under tre dagar umgås och träna bowling tillsammans med våra tränare.
  • Skapad: 07 AUG 2020 09:40

Lägret inleddes med installation i idrottshallen som agerade sovsal under lägret. Efter att deltagarna funnit sina sovplatser var det dags för det första träningspasset.

Första passet för lägret bestod av att träna in en 5 stegs ansats, startposition och slutposition samt att man ska vara avslappnad i sitt bowlingspel. Ansatsträningen fortsatte efter lunch. Efter att första dagens träning var avklarad blev det middag i hallen följt av kubbturnering.

Dag 2 inleddes med frukost i bowlinghallen följt av ett teoripass om klot under ledning av Serdar Mehmet från bowlinghallen som även driver klotshop i hallen. Serdar berättade om olika klot, ytor och hur man kan borra kloten för att få olika effekt. Efter teoripasset var det dags för praktik i ämnet klot. Ungdomarna fick testa på att ändra ytan på sina klot för att se vad det gav för skillnad på banan.

Efter lunch fick lägret besök av Emma Halttunen och Rasmus Edvall som berättade om deras satsningar mot toppen, hur de tränar och vad som kan vara viktigt att träna på.

Eftermiddagen avslutades med genomgång och träning på spärrspel med utgångspunkt från spärrschemat 4-7-11.

Sista dagen av lägret bestod av repetition av vad de tränat på under de två första dagarna. Efter lunch och avslutningstävling avslutades hela lägret med att ungdomarna och ledarna besökte äventyrsbadet i Eslöv.

Skånes BF tackar ungdomar, ledare och personalen i Eslövs bowlinghall för ett trevligt läger.

 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info