Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger 2019

08 AUG 2019 22:50
Det traditionella Sommarlägret 2019 är nu genomfört, 13 ungdomar drillades under tre dagar i Eslövs Bowlinghall, förutom fantastiska träningsförutsättningar fick de även fantastisk god mat och bra service.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 22:50


Dag 1:

Lägret började med att alla ungdomar och 2 av 3 ledare samlades på morgonen. Efter ett sent avhopp var där totalt 13 ungdomar i varierande ålder. Efter samlingen promenerade vi gemensamt till Ekevallen, där ungdomarna bodde in sig i gymnastiksalen. Där var gott om plats för alla, ungdomarna började redan gruppera sig något.


Väl tillbaka i bowlinghallen började träningarna. Det skulle bli två pass per dag, med lunchpaus samt middag efteråt. Dag 1 hade fokus på ansats, där ungdomarna tränades i den nya ansatsen som kommer genom Svenska Bowlingförbundet. Dessutom skulle Ottilia “Tilly” Gunnarsson från juniorlandslaget, komma på besök. Redan under första passet kom Tilly och ungdomarna blev mycket glada och nyfikna. Första passet avslutades med “Herren på täppan”.

Efter lunchpausen satte vi oss i konferensrummet, där Tilly fick berätta om sin resa samt svara på flera frågor från ungdomarna. När de sedan gick på banorna igen, följde Tilly med ner och spelade med dem. Passet avslutades med en tävling på en serie, där ungdomarna fick lite handikapp mot Tilly. Tilly började skakigt, men spurtade in segern.

 

Efter träningen tackade alla Tilly för hennes besök, packade sedan ihop sina grejer och duschade. Till middag serverades en utsökt köttbit tillsammans med potatisgratäng och bearnaisesås. Eftersom personalen hade fått order att “alla ska bli mätta”, så “beställdes” mer kött, potatis och pommes av ungdomarna tills de var nöjda.

 

Efter middagen promenerade vi tillbaka till sovsalen, där vi började bo in oss ordentligt. Ett gäng gick med Robban till Coop för att handla lite sockerfyllda godsaker. Resten av kvällen förflöt lugnt, några grupperade sig och hängde tillsammans, några andra tog det lugnt för sig själva. När den Ronja, den tredje ledaren, till slut kom så hade hon dessutom med sig ett kubbspel. Några ungdomar gick då ut för att spela en match mot varandra.

Vid läggdags var hemlängtan stark hos några, varav två åkte hem för att sova. Några orkade dock kämpa igenom och stannade över natten. Lamporna släcktes, många somnade och några var förmodligen vakna och småsnackade in på småtimmarna (som sig bör på ett läger). Det var dock lugnare än vanligt på natten.Dag 2:

Lamporna tändes klockan 7 på morgonen och det var dags att kliva upp. Efter alla små morgonbestyr och ombyten (och lite påskyndande) gick vi i gemensam trupp till bowlinghallen för frukost. En flicka frågade Sevim om de kunde tänka sig ordna pannkakor till morgondagens frukost, Sevim lovade då att om ungdomarna äter sina grönsaker och mat ordentligt under dagen så kunde hon tänka sig. Som på signal gick i stort sett alla och tog fler grönsaker!

 

Efter frukosten började träningen igen, ungdomarna drillades än mer på ansatsen. Efter ungefär 1,5 timme tog vi en paus, efter pausen gick vi in i konferensrummet för en teorigenomgång. Lägret gick då över till fokus på spärrspel och ungdomarna fick veta mer om lite olika spärrsystem och varför dessa är viktiga. Efter teoripasset hade vi en kort stund på banorna igen, där ungdomarna skulle försöka hitta ett utgångsläge för spärrspel genom systemet 4-7-11 (siffrorna varierar beroende på var i ansatsen man står).

Så blev det lunch igen, den här gången lasagne. Efter lunchen gick nästan hela truppen till badhuset i lokalen bredvid och hade en väldigt rolig stund i äventyrsbadet. Det åktes flera varv i vattenrutschkanor, simmades rundor i strömmen och hoppades från kanter.

 

Efter badet gick vi på nästa träningspass, där vi fortsatte med fokus på spärrspel. Ungdomarna fortsatte testa 4-7-11 på lite olika uppställningar. Det är svårt med spärrträning, men också väldigt nyttigt. Träningspasset avslutades med “minimix”, alltså minibowling i mixpar. Ungdomarna delades in i par, så rättvist som möjligt, och spelade minibowling i mix. I minibowling ska man slå så lite poäng som möjligt och samtidigt träffa käglor varje slag. En miss i första slaget resulterar i en strike, en miss i andra slaget resulterar i en spärr. I mix så spelas vartannat slag i paren, exempelvis om spelare 1 slår ner 5 käglor, så ska spelare 2 slå på samma uppställning.

Efter dagens träningar duschade alla ungdomar och så serverades en Tacobuffé. Alla verkade nöjda med maten den här middagen och blev proppmätta. Efter middagen promenerade vi tillbaka till sovsalen, för lite häng, mys och lek innan sovdags. Vi hade med oss mycket goda pizzabullar och yoghurt som bowlinghallen ordnade åt oss. En pojke lyckades äta hela 6 yoghurten. Efter en liten röjning och packning inför morgondagen, gick vi och lade oss.

 

Den här kvällen blev dock betydligt mer händelserik, i och med att vi inte lyckades släcka lamporna helt. Varje gång någon rörde sig, tändes alla lampor på den starkaste nivån. Vi fick ringa efter hjälp, som till slut kom vid midnatt. Teknikern lyckades lösa problemet tillfälligt genom att dra ur säkringarna till lamporna. Vid det laget var de flesta riktigt trötta och de flesta sov gott resten av natten.
Dag 3

Klockan 7 tändes lamporna igen av teknikern, och vi började vakna. direkt vid uppvaknande började vi packa ihop och städa, eftersom vi skulle lämna sovsalen helt innan frukost. Något sena blev vi till frukost, men det är sådant som händer.

Träningen sattes igång med en riktig lägeruppvärmning, där ungdomarna sprang ett par varv runt bland banorna. Träningarna fortsatte med fokus på ansats och spärrspel. Första passet för dagen avslutades med en mycket speciell tävlingsform. Man spelade i par, den här gången i form av bakers (man spelar varannan ruta). För varje tom ruta, behövde båda i paret göra 5 armhävningar eller 10 situps. För varje spärr eller strike kunde man spela vidare. Vinnaren var det paret som var klar först, inte det med högst poäng. Vi lyckades hinna med två sådana serier, där de bytte par efter första serien.

Till lunch fick vi en mycket god pannbiff med brunsås och potatis. Efter lunch fortsatte vi med andra träningspasset för dagen och sista träningspasset för lägret. Första delen av passet hade vi lite släppträning, där ungdomarna fick stå längst fram vid övertrampslinjen och öva på att släppa klotet på rätt sätt. Efter en kort paus körde ungdomarna en ordentlig tävling över 3 serier. Under tävlingen kunde man mycket väl se flera framsteg som ungdomarna gjort under lägret.

Efter det sista spelpasset gick alla in för att duscha en sista gång, efter duschen hade vi en prisutdelning och fick mycket goda milkshakes till mellis. Ungdomarna verkade vara trötta, som sig bör, efter lägret. De verkade dock också ha haft väldigt trevligt och lärt känna flera nya kompisar.

 

Från ledarnas håll vill vi tacka alla ungdomar och föräldrar för ett fantastiskt läger. Vi hoppas att ungdomarna har med sig något från lägret, både kunskapsmässigt och trevliga minnen, och att vi får träffa dem snart ute i bowlinghallar och på kommande träningsdagar och på Ängelholmslägret.

Vi vill tacka Eslövs Bowlinghall och all personal för fantastisk god och nyttig mat och service!
 

 

 

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info