Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger 2018

07 AUG 2018 22:18
  • Skapad: 07 AUG 2018 22:18

Dag 1:

Lägret började med att vi fick gå till den idrottshall som skulle vikariera som vårt sovrum. Den valda idrottssalen inkluderade även en 60 meters löparbana med sandlåda, varför 16 ungdomar och 3 ledare hade mycket gott om plats.

Träningen började med ansatsträning, där alla skulle använda sig av 5 steg i ansatsen. Ungdomarna fick också samtidigt träna på ett speciellt stegmönster, det nyaste som kommer till svensk bowling. Efter lite justeringar av närvarande tränare lyckades de flesta förhållandevis väl genomföra den tänkta ansatsen. Efter lunch fortsatte träningen där ansatsen fortfarande låg i fokus, dagens bowling avslutades med en tävling där alla tvåhands-spelare spelade med en hand samtidigt som alla enhandsspelare spelade med två händer. Dels var det en rolig avslutning, men det var också några spelare som valde att fortsätta testa tvåhandsspelet. Efter spel och middag, bjöd bowlinghallen på filmvisning där vi såg på Kingpin tillsammans, några ungdomar hade dock svårt att uppskatta en sådan klassisk film och beslöt sig för att sova lite. Efter filmen gick vi till idrottshallen, som vikarierade som vårt sovrum, där vi hoppades på en skön nattsömn. Tyvärr ville inte tekniken riktigt samma som oss, varför inbrottslarmet ljöd högt vid två väl valda tillfällen under natten. I övrigt händelsefattig natt.Dag 2:

Efter lite extra sovmorgon och frukost, var det dags för träningen dag 2. På förmiddagen låg fokus på spärrträning, där ungdomarna skulle testa systemet 4-7-11. Efter lite om och men, så testade alla systemet, där många upptäckte att 4-7-11 mycket väl kan hjälpa dem i deras spärrspel. Bowlingspelandet på förmiddagen avslutades med att maskinen ställdes in på ”ovanligt”, varefter ungdomarna fick väldigt konstiga uppställningar att försöka spärra. Innan lunch hade Serdar ett litet teoripass där han berättade och förklarade om lite olika typer av bowlingklot. Där var varierande nivåer av fokus och delaktighet från ungdomarna. Efter lunch hjälpte Serdar ungdomarna att ta ut sin PAP (en viktig term för roterande bowlingklot) på kloten. Han fick också arbeta hårt med att fixa med grepp och bowlingklot åt flera ungdomar, varför det drog ut lite på tiden. Dagens bowling avslutades med minibowling följt av en omgång av Herren på Täppan.

Efter middagen fick ungdomarna möjlighet att gå över till badet och bada i utomhuspoolen vid bowlinghallen. Efter att ha tjatat hela dagen om att få bada, valde några ungdomar att enbart bada några minuter innan de istället satte sig i en bastu. Några tappra ungdomar trotsade det förhållandevis kalla (för den här sommaren) kvällen och badade i upp till en timme. Därefter fick vi (de flesta) en skön nattsömn där vi kunde sova ostört hela natten. Några ungdomar valde att sitta uppe till 2-3 på natten, vilket kan vara trevligt där och då men också kan ligga bakom en större trötthet dagen efter.


Dag 3:

Morgonen började med att alla packade ihop sina saker och städade sina platser. Efter frukost var det åter dags för bowling, nu var det mycket fokus på ansatserna igen samt lite spärrspel. Efter lunch fick vi besök från Cajsa Wegner som nyligen varit på U21-VM i Detroit USA och vunnit två brons. Besöket inleddes med att Cajsa berättade om sig själv och sin resa till landslaget, där ungdomarna också fick möjlighet att ställa frågor till henne. Frågorna var allt från hur många klot Cajsa har, till hur många länder hon besökt. Efter snacket var det spel med och mot Cajsa, vilket ungdomarna verkade uppskatta.

Lägret avslutades med en gemensam middag och prisutdelning för några av våra små tävlingar samt plakett för delaktighet på lägret. Cajsa fick agera prisutdelare. Nu tillhör alla ungdomar talanggruppen i Team Skåne och får möjlighet att fortsätta utvecklas i sin bowling. Där finns flera ungdomar som har en mycket lovande framtid inom bowlingsporten.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info