Hoppa till sidans innehåll

Söder ångar på i toppen

23 OKT 2017 18:12
De fyra skånska lagen i damernas södra allsvenska spelade samtliga hemma den gångna helgen. En seger, en oavgjord och två förluster blev helgens facit.
  • Skapad: 23 OKT 2017 18:12

Vinsten stod topplaget BK Söder för när de besegrade LDBS Zorita hemma i Kristianstad. Det började jämnt men hemmalaget lyckades få ordning på spelet trots ett litet orosmoment inom laget att kloten inte reagerade som vanligt på banorna. Tidigare matcher under dagen hade visat på ett visst svårspelat underlag jämfört med hur det brukar vara, men Södertjejerna gjorde vad som krävdes. Första serien skrevs till 3-2 följt av 4-1 i de två nästkommande serierna och ännu en seger hemma i Kristianstad var i hamn. Några av borden vanns med små marginaler till Söders fördel och likaså på andra hållet. Men vad vore bowling om det inte är lite spänning i matcherna? Man måste ju göra lite för underhållningen åt publiken. Söder kunde skriva in 14-6 i vinnarprotokollet. Bäst i hemmalaget blev Söders nyförvärv Matilda Ahlberg på 760poäng. 

 

Bild Pia Helene Vernberg Ahlberg 

Staffanstorps BK spelade oavgjort hemma mot Team Trollhättan. I en svängig match tog hemmalaget ledningen med 4-1 efter den första serien. Gästerna gick via två serievinster med 4-1 upp i ledning med 9-6 inför den avgörande serien. Staffanstorp hade inte gett upp och visade direkt i fjärde serien att de ville kämpa om poängen. Staffanstorp tog hem sista serien med 4-1 och matchen slutade 10-10. Bästa poängplockare i matchen blev hemmalagets Anneli Edvardsson med 775.

Bild Micael Elfström

Efter matchen i Staffanstorp begav sig Trollhättan till Helsingborg för match mot Spader Dam F. Spader Dam ställde upp med ett lag fullt av unga tjejer som vill ta steget upp i deras elitserielag. De yngsta i denna match är födda 2004. Trollhättan fick efter en dag i Skåne vända hemåt med tre poäng. Mot Spader Dam tog de ledningen med 4-1 och släppte aldrig in hemmalaget. Segersiffrorna skrevs till 16-4. I Spader Dam blev bästa poängplockare Sofia Nilsson med 754.

Bild Peter Gadd

Under söndagen mötte Bells Högland F i en match som blev något utöver det vanliga. BK Högland F öppnade upp starkare och vann första serien med 4-1. Därefter hann man inte spela klart andra serien förrän en av banorna slutade fungera. Det blev ett långt uppehåll, som till sist resulterade i att matchen fick spelas klart på sex banor istället för åtta. BK Bells kämpade på men nådde inte hela vägen denna gången. Både lagen tog poäng i varje serie, men BK Högland F plockade in fler poäng och vann matchen med 14-6. Matchen tog tre och en halv timme att spela, med ett uppehåll på nästintill en timme. Bäst i hemmalaget blev Petra Haraldsson med 730.

Bild Ida Andersson

Efter helgens spel ligger Söder tvåa i tabellen, Staffanstorp sjua, Bells nia och Spader Dam elva. För samtliga lag väntar derbymatcher kommande helg. Söder möter Trolle, Spader Dam tar emot Staffanstorp och Bells möter Hallandia.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info