Hoppa till sidans innehåll

Skånes BF:s Elitgrupp 2020-2021

21 OKT 2020 11:47
Ansökningarna till Elitgruppen har nu gåtts igenom och det är dags att presentera spelarna.
  • Skapad: 21 OKT 2020 11:47

Följande spelare har blivit uttagna att representera Skånes BFs Elitgrupp säsongen 2020-2021:

Anton Andersson, IS Göta

Albin Gullstrand  BK Thule

Alex Gustafsson, BS Olymp

Elin Gustavsson, Spader Dam

Emma Halttunen, Spader Dam

Pooripach Jantan, BK Thule

Linus Johansson, BK Playax

Nora Johansson, Spader Dam

Frej Levin Forss, Staffanstorps BK

Emil Nilsson, BK Allön

Philip Ovrell, Lunds BK Mamba

Enya Pålsson, BK Hovet

Teodor Samuelsson, IS Göta

Max Svensson, BK Strået

Johan Åkesson, Lunds BK Mamba

Hugo Videtorp, Höganäs BC

Casper Gunnarsson, BK 59an

Eliaz Olsson, Kulladals BS

Tim Karlsson, Kulladals BS

Hugo Nilsson, Kulladals BS

 

Årets Elitgrupp är större än föregående års Elitgrupper. Det beror dels på att vi har en del duktiga ungdomar som av olika anledningar inte befinner sig i Skåne i veckorna och kan träna med oss (tex de som går på bowlinggymnasiet i Nässjö). För att ingen ska “snuvas” på träningsmöjligheterna som de spelarna inte kan ta vara på har det därför tagits ut en större bruttotrupp förklarar tränaren Christer Albihn. Dessutom är planen för Elitgruppen lite annorlunda mot tidigare år där där spelarna numera erbjuds träning fram tills de fyllt 23 år samt att träningen blir helt individualiserad vilket möjliggör ett annat upplägg på och därmed också en större grupp. Syftet med Elitgruppen är dock densamma som de senaste åren - att erbjuda träning till de duktiga ungdomar som finns inom distriktet så de kan utvecklas och bli den bästa möjliga versionen av sig själva som dessutom kan konkurrera om en landslagströja.

 

Till skillnad från tidigare år finns det några fler flickor som både sökte och blev antagna vilket är glädjande. Bland de sökande fanns ännu fler unga satsande flickor som tyvärr inte fick plats i Elitgruppen. Strax efter deadline för ansökan till Elitgruppen la dock Ungdomskommittén ett förslag om att starta en särskild träningsgrupp för unga flickor. Förhoppningen med förslaget var att ge flickor som ännu inte platsar i Elitgruppen men som ändå satsar hårt på bowlingen ska få chansen att träna tillsammans och få samma typ av träning som bedrivs i Elitgruppen för att kunna nå juniorlandslagsplatser så småningom. Förslagets diskuterades på Skånes BFs styrelsemöte förra veckan där det fick både ris och ros. Innan förslaget kan sättas i verket behöver det finslipas och möjligheterna för att söka pengar ska gås igenom. Därefter kommer det gå ut en inbjudan då håll utkik och sprid ordet så att alla som kan tänkas söka inte missar inbjudan!

 

De spelare som sökt men som inte kom med den här säsongen kommer fortsättningsvis erbjudas träning i Utvecklingsgruppen där de ges chansen att fortsätta utvecklas för att öka sina chanser att komma med till nästa års Elitgrupp. De spelare där ute som missat inbjudan till Elitgruppen men känner att de borde vara med kan alltid höra av sig till tränarna och visa sitt intresse så tar de upp frågan till diskussion.

 

Vid frågor om träningsgrupperna - maila Annette Petersson på kansliet på This is a mailto link

 

Vid frågor om Elitgruppen - maila Amanda Andersson på This is a mailto link

 

 

 

Skribent: Amanda Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info