Hoppa till sidans innehåll

Skånes BF inbjuder härmed till Skåneligan för damer

16 APR 2019 19:27
  • Skapad: 16 APR 2019 19:27

Ett av dom största problemen för dambowlingen de senaste åren har varit ständigt ökande reseavstånd även i den lägsta divisionen. Vid ett möte i Eslöv den 27 februari i år fattades därför ett beslut att Skånes BF skulle kräva av Svenska Bowlingförbundet att division 1 i Skåne nästa säsong endast skulle omfatta lag i Skåne.

Svenska Bowlingförbundet har mottagit detta krav och svarat med följande förutsättningar för nästa säsong:

-       ” att fortsätta med Div. 1 för damer med minst 5 lags- och max 12-lagsgrupper, ska alltid försöka eftersträvas att de blir så lokalt som möjligt, men kan inte garanteras.

-       att de som delar lag kan välja B-lagstatus och kan då inte avancera uppåt, men får använda spelare inom föreningen.

-       att ge dispens för två olika klubbdräkter i damernas Div. 1 när man delar lag.

-       att dubbleringsmöjligheten inte ska återinföras för Div. 1 damer”

 

Skånes Bowlingförbund uppfattar detta som att vårt krav inte tillgodosetts. Vi kommer därför att följa Eslövmötets beslut och bjuda in föreningarna i Skåne till Skåneligan för damer. Några föreningar utanför Skåne kommer alltså inte att få deltaga i denna distriktsserie.

Sista dag för anmälning till denna serie är den 20 maj.

Observera dock följande:

1)      Avanmälningstiden till nationella dam går ut den 27 maj. Vi kommer att hålla er uppdaterade med hur det ser ut med anmälningar till Skåneligan för damer.

2)      Vi kommer att godkänna att man ställer upp med mer än ett lag i Skåneligan för damer även om man hamnar i samma division.

3)      Anmälningsavgiften för Skåneligan för damer är 600 kr. I nationella damserien div 1 är anmälningsavgiften 3 500 kr.

4)      Skåneligan för damer är en distriktsserie. Man kan alltså fritt dubblera mellan ett lag i nationella serien och ett lag i Skåneligan för damer, eller mellan två lag i Skåneligan för damer.

5)      Eftersom serien är en distriktsserie så har man ingen möjlighet att avancera till spel i Allsvenskan via denna serie.

Har ni fler frågor om Skåneligan för damer, kontakta Annette Petersson på kansliet via mail This is a mailto link eller via telefon 040-600 59 85.

Välkomna med er anmälan!

Anmälningsblankett


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info