Hoppa till sidans innehåll

Skånes BF förnyar ungdomsverksamheten kommande säsong

21 JUL 2019 12:13
Under flera år har träningsgrupperna varit uppdelade i fyra grupper, bredd, talang, utveckling och elit. Inför den kommande säsongen genomförs en omstrukturering av grupperna och träningsupplägget.
  • Uppdaterad: 21 JUL 2019 12:13

De stora förändringarna är att vi kommer att sprida ut träningarna mer geografiskt inom länet och ha träningar på fler mindre hallar. Vi kommer även slå ihop och minska antalet träningsgrupper. Den nya gruppindelningen ser ut enligt följande

Bredd – Alla är välkomna till breddgruppen, nya bowlare och de yngsta spelarna. Alla kan anmäla sig till breddgruppen, inbjudan går ut till föreningarna. Uttagning till Sommarlägret sker i samband med Ungdomsbowlingens dag.

Utveckling – En sammanslagning av talang- och utvecklingsgruppen. Inbjudan är personlig och skickas direkt till ungdomarna.

Elitgruppen - Vi kommer ha en satsning på elitgruppen. Elitgruppen kommer inför varje säsong ha ett uttagningsläger där de ungdomar som är intresserade av att vara med i elitgruppen är välkomna att närvara. Elitgruppens tränare kommer sedan välja ut de ungdomar som ska vara med i elitgruppen kommande säsong. Inbjudan till uttagningen skickas ut till föreningen och alla ungdomar i Skåne är välkomna att anmäla sig. Vi har tagit fram en kravprofil som ungdomarna ska följa för att vara med i elitgruppen. Det kommer vara mer satsning på träning och tävling. Elitgruppens träningar kommer ske till största del på vardagar.

Antalet träningstillfällen ökar till fyra tillfällen. Under träningstillfällena kommer vi lägga mer fokus på teori än tidigare där träningen på banorna kopplas till den teoretiska genomgången. Nivån på träningen kommer anpassas till respektive grupp. Här är datumen ni ska boka in kommande säsong, gäller ej elitgruppen.

12-13/10 2019

14-15/12 2019

1/2-2/2 2020

14-15/3 2020

Ungdomsbowlingens dag 18/4

Vi hoppas att ni vill vara med i denna nysatsning på vår ungdomsverksamhet. Ha en fortsatt skön sommar så ses vi i höst

Ungdomskommittén Pia, Christer och Amanda


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info