Hoppa till sidans innehåll

Skåne runt omgång 17

10 MAR 2019 18:45
Söders vinstsvit växer, Thule uppflyttade i kavaj och upplagt för spännande match i Lund. Den skånska bowlingen bjöd på stor underhållning i helgen.
  • Skapad: 10 MAR 2019 18:45

BK Söder i Södra Allsvenskan besegrade jumbon IFK Göteborg i helgen med 19-0. Det är dock inte resultatet som är det mest intressanta. Segern var nämligen Kristianstadslagets 40:e raka hemmaseger. Ett imponerande facit av den nya serieledaren. Söder tog över ledningen från Hallandia på bättre kvot. De elitseriejagande lagen har båda spelat in 30 poäng och är klara för kvalet mot Elitserien. Serien avslutas med ett sammandrag sista helgen i mars. Då avgörs det vem som får en enklare väg mot Elitserien.

                                                                        Foto: Anna Hagelin

I division 2 södra har Thule gjort en fantastisk säsong. Som nykomlingar har de radat upp segrar och har varit i topp av grupp A från första omgången. I helgen säkrade de uppflyttning till division 1 kommande säsong, men de gjorde det i kavaj. Enda kvarvarande hotet Olofström förlorade sina lördagsmatcher och därmed var Thules försprång ointagligt. Thule firade detta med att besegra lokalkonkurrenten Bulltofta F under söndagen med 13-7.

I samma serie som Thule spelar, fast i grupp C, spelar Playax, Lunds BK Mamba F1 och Olymp. Dessa tre lag gör upp om vem som flyttas upp direkt, vem som får kvala och vem som stannar kvar i division 2 utan kval. Playax gick efter helgens tre poäng på bortaplan upp i serieledning, på samma poäng som Lunds BK Mamba, men med bättre kvot. LuMa besegrade i sin tur Team Suxxess på hemmaplan med 17-3. Olymp är trea på 24 poäng, tre bakom den ledande duon. De besegrade Team Ystad under söndagen. I nästa omgång möts LuMa och Olymp i Lund i en match som kan avgöra mycket inför avslutningen av gruppen. Playax har spelat 20 matcher, LuMa och Olymp 19, det är upplagt för dramatik med två omgångar kvar att spela.


I division 3 sydöstra blev i helgen Hammaren helt klart för uppflyttning inför kommande säsong. Uppflytningen har i princip varit klar ett tag, men segern mot Hovet i helgen säkrade den definitivt. Enda möjliga utmanare var hallkonkurrenten Turbanen F, som också besegrade Hovet, men för att de skulle ha möjlighet att ta sig förbi hade Hammaren behövt förlora de kvarvarande matcherna i serien. Så blev inte fallet och Hammaren vinner grupp B i serien. Turbanen F får sikta på kvalet för att avancera i seriesystemet.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info