Hoppa till sidans innehåll

Pensionärsklubbar med i förbundet

02 SEP 2018 20:05
En kategori bowlare som funnits i ”alla” år men som aldrig funnits med i någon statistik är pensionärsbowlarna.
  • Skapad: 02 SEP 2018 20:05

 I Skåne har vi ca 49 pensionärsklubbar och uppskattningsvis mer än 2500 pensionärsbowlare. Dessa spelar i tre olika regioner i tre olika seriesystem

I en av dessa, Göingeserien, togs i våras beslut om att alla klubbarna skulle gå med i förbundet och låta Skånes BF ta hand om upplägget av seriespelet och att alla matcher och matchrapporteringar därmed skulle hanteras via BITS. Alla medlemmarna har också löst licens och omfattas då även av en olycksfallsförsäkring liksom alla andra licensierade spelare gör.

Det är 10 klubbar och 29 lag som nu ansluter till förbundet med ca 450 bowlare.

Den 5:e september är det säsongspremiär för Göingeserien i det nya upplägget med bl a matchrapportering i BITS, och inför det en information om hur detta görs.

 

På bilden några av deltagarna i PBK Hörby från informationsmötet om hur matchresultat i fortsättningen skall rapporteras. Riktigt roligt att flertalet ställde sig positiva till att tillsammans se till att rapporteringen görs.

Under hösten är det planerat ett informationsmöte med pensionärsklubbarna i Malmöregionen och förhoppningsvis även Alliansen Ringen.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info