Hoppa till sidans innehåll

Obesegrat Team Ystad siktar mot tvåan

26 NOV 2017 14:35
Teamet från Ystad har haft ett bra år med ny fin hall i O ’Learys Ystad Arena, där man spelat sedan nyår 2017 och de är fortfarande obesegrade under höstsäsongen 2017 med 8 vunna och 1 oavgjord match i Division 3 Södra Götaland Grupp A.
  • Skapad: 26 NOV 2017 14:35

Klubben har som absolut målsättning att nå division 2 via direktkvalificering när vårsäsongen är avklarad. Onekligen så ser det lovande ut för klubben när juluppehållet snart är i antågande.

Klubben har ett bra samarbete med O’Learys Ystad Arena, de har funnit sig väl tillrätta i hallen och alla klubbens lag ger oftast tufft motstånd till alla gästande lag. Den 10:e spelaren, i form av publiken, ger också gott stöd till de som äntrar banorna. Mysig stämning och gott om folk i hallen ger extra råg i ryggen till hemmalaget.  O’Learys Ystad Arena har haft ett fantastiskt första år och därmed så har det också gett extra kassaklirr på 1,2 miljoner till Ystads Kommun eftersom både garanti- och omsättningsnivåerna har överstigits enligt prognosen för första året.

Den gångna helgen hade alla tre klubblagen matcher i hemmahallen. Dagen inleddes med match mellan Team Ystad B mot BS Olymp B där bortalaget segrade med sifforna 8-12. Därpå fick Team Ystad F besök av BBK Spärren från Bromölla som fick smaka på hemmalagets kraft där matchen redan var avgjord till Ystads fördel redan efter 3 serier med 11-4, matchen slutade 13-7 till slut. Bra spel av Per Hall 798p, Ulf Jönsson 783p och Tommy Nilsson 765p

Innan A-lagets match mot BK1927, som på ett vis var tidig grupp/seriefinal, så uppvaktades gästernas Lars-Erik Thomasson för sina 1000 A-lagsmatcher i Malmölagets dress.


Arkivbild från 2012

När A-lagsmatchen drog igång så inledde båda lagen trevande och det slutade 3-1 till Ystad efter att ett banpar slutade oavgjort. Därefter var det spel mot ett mål med 5-0, 5-0 och 4-1 och slutligen 17-2 i slutresultat för hemmalaget Ystad. Fina insatser av Jonathan Winhagen 842p, Filip Emanuel 783p och Peter Andersson 751p.

Det är många olika faktorer som bidrar till att det går bra för teamet just nu. Ny hall ger automatiskt nytt liv i föreningen med både ”återvändare” och nya spelare. Klubben har en god och sund verksamhet som bygger på gemenskap och trygghet. Klubben blandar ungdomar och vuxna, kvinnor och män och de har träningar två dagar i veckan och många deltar i diverse tävlingar.

Ungdomarna i klubben, framförallt, ligger i framkanten och deltar i båda svenska och utländska tävlingar. Filip Emanuel 18 år har varit drivande bakom detta och han har själv deltagit i t ex Junior Irish Open i Dublin. Tillsammans med lagkompisar så har de deltagit i Skånemästerskapet, Skånetouren, Smålandstouren, Skånes U23, Formocupen, Junior Masters och några av dem planerar även att åka och spela AIK Tournament i mellandagarna. De allra yngsta ungdomarna i klubben deltar i SUL (Svenska Ungdomsligan)

Klubben har också etablerat samarbete med några av skolorna i kommunen där man erbjuder prova-på bowling för att på så vis locka fler medlemmar och spelare. Klubben har också samarbetat med kommunen i samband med nyinflyttardagen, nationaldagen och en s.k. föreningarnas dag.

Team Ystad ser fram emot en god fortsättning på säsongen 2017-2018!

Text och bilder: Ulf Emanuel 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info