Hoppa till sidans innehåll

Kvalspelet genomfört

15 MAJ 2017 08:15
I helgen slutfördes säsongens kvalspel som tyvärr utmynnade i att antalet skånska lag i de allsvenska serierna minskade både på herr- och damsidan. På herrsidan från 8 lag till 5 lag och på damsidan från 5 lag till 4 lag.
  • Skapad: 15 MAJ 2017 08:15

I kvalet till elitserien försvarade FH Engelholm sin elitserieplats genom att i en dramatisk match besegra Femtionian efter tre matcher. Därmed får Skåne samma representation nästa säsong som den här, i form av Göta och FH Engelholm.

I kvalet till sydallsvenskan försvarade Bulltofta sin plats genom att besgrea Borgen i två raka matcher. Tre skånska lag fick lämna sydallsvenskan och ingen av de tre seriesegrarna från division 1 lyckades vinna sina kvalmatcher. Den skånska representationen i sydallsvenskan blir därmed Kulladal, Bulltofta, Göta, Femtionian och Höganäs nästa säsong

I kvalet till division 1 var det endast Öresund som lyckades försvara sin plats i division 1. Allön tog vara på chansen och kvalade in från division 2 till division 1.

I kvalet till division 2 lyckades La Visite, Playax, Cimbria och Öresund F försvara sin division 2-plats. Det enda laget från division 3 som lyckades vinna sin kvalmatch och gå upp i division 2 var Tolvåker.

I kvalet till damernas elitserie vann SBC över Söder och därmed blir den skånska representationen samma innevarande säsong, Spder Dam och SBC.

I kvalet till Södra allsvenskan för damer tog ett nytt lag, BK Bells från Bjuv, steget upp. Den skånska representationen blir därmed nästa säsong Söder, Spader Dam F, Staffanstorps BK och Bells.

Skribent: Lars Inge Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info