Hoppa till sidans innehåll

Insikt i det nya tränarmaterialet

18 JAN 2020 20:56
Skånes BF har via utbildningskommittén genomfört två seminarier som kallats för “Insikt” i det nya tränarmaterialet. De spontana kommentarerna från deltagarna har varit mycket positiva och även en uppföljning har efterfrågats
  • Skapad: 18 JAN 2020 20:56

Syftet med seminarierna var att ge deltagarna en insikt i det nya tränarmaterialet (ETBFs material) som SvBF för något år sedan valde som ny utbildningsstandard och som därmed är det material som de verksamma inom Skånes BF numera utbildar både bowlare och tränare efter. Det nya materialet skiljer sig en del från det gamla tränarmaterialet, framförallt när det gäller själva grundtekniken (ansatsen). Fokus under seminarierna har varit att försöka förklara och visa skillnaderna mellan det vi lärt ut tidigare och det vi lär ut idag för att i huvudsak inspirera fler att gå hela tränarutbildningar och för att försöka styra upp en samsyn kring hur man ska bowla idag. Tränarnas olika syn på bowling påverkar bowlarna eftersom det är bowlarna som kan komma i kläm när man har olika tränare på olika platser, tex när tränarna som representerar Skånes BF genom träningsgrupperna inte säger samma sak som tränarna hemma.

 

Totalt har 18 personer deltagit i våra seminarium vilket är en bra siffra med tanke på att förbundet redan har genomfört två utbildningar under höstsäsongen, en level 1 och en DTU. Det innebär att nästan 40 personer har slussats genom utbildningssystemet sedan augusti 2019 vilket är en lysande siffra med tanke på Skånsk bowlings framtid. Det kommer förmodligen ta ett tag innan vi kan skörda frukten av det arbete vi hittills har lagt ner men processen är startad och det bådar gott både med tanke på bowlarna som nu har en större chans att få träna med tränare som är uppdaterade men även med tanke på tränarnas kvalité som nu är bättre eftersom så många är uppdaterade på det som är aktuellt just nu.

 

Både i Perstorp och i Svedala verkade deltagarna nöjda. De känner att de fått lite mer kött på benen, fått en del inspiration och “aha-upplevelser” och en del känner att de kan ta hand om och fortsätta träningen med ungdomarna som går i förbundets träningsgrupper på ett bättre sätt än innan. Christer Albihn och Amanda Andersson som varit ledare för de båda seminarierna säger att det var ett väldigt positivt bemötande och att de får kolla på en eventuell uppföljning eftersom det efterfrågades.

 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info