Hoppa till sidans innehåll

Höstsäsongen avklarad

03 DEC 2019 08:56
Höstsäsongen är färdigspelad för de flesta lagen. Hemsidan har den här veckan valt att göra en genomgång av läget för de skånska lagen.
  • Skapad: 03 DEC 2019 08:56

Elitserien Herr: Göta och Kulladal ligger på precis ovanför kvalstrecket. Göta har fyra poäng ner till Boden och Kulladal en poäng. Båda Skånelagen har en match mindre spelad än Boden. De avslutar höstsäsongen med ett möte på Baltiskan i Malmö på lördag 7/12.

Elitserien Dam: Spader Dam går som tåget och har på nio matcher nio segrar. De leder därmed serien överlägset med sju poäng ner till tvåan Högland.

Sydallsvenskan: Full House har inlett säsongen strålande och står på elva segrar på lika många matcher och stormar fram mot elitseriekvalet i vår. På kvalplats till Elitserien ligger även Höganäs. Femtionian, Bulltofta och Kulladal F1 ligger samtliga mellan kvalstrecken. Lunds BK Mamba ligger just nu på kvalplats, men har bara en poäng upp till Olofström som ligger på rätt sida om strecket.

Södra Allsvenskan: Söder ligger som vanligt på kvalplats till Elitserien. De har på åtta matcher sex segrar, en oavgjord och en förlust. Hässle har tre segrar och fyra förluster och parkerar i mitten av tabellen.

Division 1 Södra herr: I grupp A har Allön häng på en kvalplats till Allsvenskan, de ligger trea på samma poäng som tvåan Karlskrona BK men med en match mer spelad. I samma grupp ligger Frigg på nedflyttningsplats. I grupp B kämpar Ohm och Full House F1 för att undvika direkt nedflyttning. I grupp C har Borgen skaffat sig ett grepp om en kvalplats till Allsvenskan, Göta F1 och Bråhög kämpar om den andra. Team Bjuv och Thule går en jämn kamp om att undvika nedflyttning. Playax har det kämpigt i botten med bara en seger så här långt.

Division 1 Södra Dam: Staffanstorp, Spader Dam F och Falcon Ladies innehar just nu de tre kvalplatserna till Södra Allsvenskan. Bells på fjärde plats har samma poäng som Falcon Ladies, men har sämre kvot och en match mer spelad.

Division 2 Södra: I grupp A har Animals bara tappat en enda poäng på nio matcher. De har därmed kopplat ett rejält grepp om kvalplatsen till division 1. Efter Animals kommer fyra lag inom två poäng som kämpar för att nå andra platsen som säkrar spel i division 2 nästa säsong och för att undvika att bli femma och därmed bli nedflyttad en division. I grupp B har Tolvåker kopplat grepp om kvalplatsen, men Öresund skuggar. Höganäs F1 och Lunds BK Mamba F1 skuggar i sin tur Öresund. I grupp C leder Olymp före Team Ystad. Övriga fyra lag ligger inom två poäng i kampen om att undvika nedflyttning.

Division 2 Östra: I grupp B har det blivit två mindre grupper inom gruppen. Turbanen, Hovet och Osby kämpar om kvalplats till division 1 och säker mark. Femtionian F och Allön F1 kämpar tillsammans med Olofström F för att undvika nedflyttningsplatserna.

Division 3 Södra: I division 3 får enbart ettorna kvala mot division 2. I grupp A har Tetra Laval skaffat sig ett rejält grepp om den platsen. De leder med sex poäng före BK 1927, som dock har en match mindre spelad. I grupp B Är ett annat lag från Lund i topp. Rollers leder fyra poäng före Thule F. I grupp C är det jämnare. Playax F och Pilgården ligger båda på 18 poäng, med fördel till Playax F som har två poäng bättre i kvot.

Division 3 Sydöstra: Turbanen F leder grupp A på 17 poäng, en före Frigg F. Olymp F är ytterligare två poäng bakom. I grupp B jagar Hovet F och Kronan ledande Markaryd F. De ligger en poäng bakom, men Markaryd har en match mindre spelade än Hovet F och två mindre än Kronan.

Division 3 Sydvästra: I grupp A har Spiken i det närmsta redan säkrat kvalplatsen till division 2. De har på elva matcher enbart en förlust och tio segrar och har en ledning på tio poäng ner till Ohm F. I grupp B är det desto jämnare. Strike leder på 16 poäng, samma poäng som Animals F men med bättre kvot. Två poäng bakom duon finns Höganäs F2 som har en match mindre spelad. Det kan med andra ord bli en trio som gör upp om kvalplatsen. 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info