Hoppa till sidans innehåll

Hässle starkast i derbyt

15 JAN 2017 16:10
Vårsäsongen i damernas Allsvenska inleddes med derbymatcher. I Perstorp tog Friska Viljor emot BS Hässle i en match där hemmalaget var på jakt efter säsongens första poäng.
  • Skapad: 15 JAN 2017 16:10

Vårsäsongen i damernas Allsvenska inleddes med derbymatcher. I Perstorp tog Friska Viljor emot BS Hässle i en match där hemmalaget var på jakt efter säsongens första poäng.

BS Friska Viljor har haft en tung höst då man inte lyckats ta en enda poäng när första halvan av serien avverkats.  Liksom många andra hemmamatcher rivstartade BS Friska Viljor även denna match genom att vinna första serien med 4-1 och slagningen 1405-1253. Dock tog krafterna slut där för hemmalaget och BS Hässle kunde bekvämt vända underläget och vinna resterande serier med 1-4 vilket gav slutsiffrorna 7-13 och slagningen 5049-5293. Banparet Josefine Persson och Amanda Andersson i hemmalaget lyckades ta full pott i banpoäng och bidrog därmed till fyra av BS Friska Viljors sju poäng. Banparet toppade även kägelpoängen i laget med 723 respektive 819. Linda Olsson blev bäst i bortalaget på 743 efter att ha spurtat med 258 i sista serien. Vinsten i detta derby gav två viktiga poäng i för Hässleholmslaget som i skrivande stund ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i Damernas Södra Allsvenska.

Nästa vecka åker båda lagen på var sin bortarunda. BS Friska Viljor ska till Borås och Göteborg för att ta sig an topplagen BK Calluna och IFK Göteborg medan BS Hässle reser hela vägen till Trollhättan och Mariestad för att möta BK Team Trollhättan och BK Qvinns.

Dubbla hemmasegrar för Team Ystad i nya hemmahallen

För fem år sedan stängdes bowlinghallen i Ystad. Det var länge oklart om Ystad skulle få en ny bowlinghall, men i november öppnade O´learys Bowling i Ystad Arena. Under lördagen spelades de första seriematcherna i den nya hallen. Dagen inleddes med att Team Ystad A tog emot Kalmar AIK i division 2 Östra. Hemmalaget fick en perfekt start i nya hemmahallen. Inför storpublik, ett femtiotal, vann de med 15-5. Lite senare på dagen var det dags för Team Ystads F-lag att spela sina första serier i hallen. Även här blev det hemmaseger. Ett underläge med 6-8 inför sista serien vändes till seger med 10-9 mot BK Thule.

Team Ystad ser redan positiva effekter av flytten tillbaka till Ystad. Flera tidigare spelare har hittat tillbaka och föreningen ser positivt på framtida rekrytering av nya spelare.

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info