Hoppa till sidans innehåll

Guldkägeljakt i Coronatid

23 APR 2020 17:39
Coronapandemin har satt sina spår även inom bowlingens värld. Runt om i Skåne har hallar begränsade öppettider om dom inte har helt stängt. På en del hallar har man likväl arrangerat tävlingar med många startande.
  • Skapad: 23 APR 2020 17:39

BS Olymp i Hörby har i ett antal år arrangerat Påskboostern så ock i år. Med ett anpassat genomförande (förlängde tiden mellan starterna) kunde arrangören begränsa hur många personer det fanns i hallen samtidigt.

Riskbedömning gjordes och tydliga instruktioner gick ut på klubbens hemsida och facebook inför tävlingen som t ex följande information

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att sammankomster med över 50 deltagare förbjuds tills vidare, för att minska smittspridningen av coronaviruset.

För att säkerställa att vi inte är fler än 50 personer i bowlinghallen samtidigt gör vi följande åtgärder:

Ingen publik
det blir spelarna som anmält sig, hallens personal och våra funktionärer som kommer att vara närvarande – tyvärr inga anhöriga denna gång

Ändrade starttider
när vi tagit emot de som ska spela och de som ska vara funktionärer kommer vi inte att släppa in några övriga. Även om det finns utrymme, vill vi vara konsekventa och inte släppa in slumpmässigt ”upp till 45-50 personer”. Det skulle slå väldigt olika för vilka ”övriga” som fick komma in eller inte. Den ”kritiska punkten” är när vi ska växla spelare mellan de olika passen.
Därför har vi förlängt tiden mellan passen då vi räknar med att de som spelat får en rimlig stund att avsluta och lämna hallen innan spelare till passet efter kommer.

Rena händer
I hallen finns handsprit, handskar och 7 olika ställen där du ska tvätta dina händer.
Vi är tacksamma för att ni respekterar våra regler och därmed gör det möjligt att genomföra påskboostern.Vi hoppas ni har förståelse för detta och att vi tar ett gemensamt ansvar.
Vi ser fram emot en påsktävling med samma höga stämning som vanligt, alla vinster i lotteriet ska sättas upp, guldkäglorna ska putsas, handicap räknas ut och vi kommer att ladda våra godiskorgar mer än någonsin.

Ibland vill man ta hela världen i sin famn, t ex som när man strajkar och guldkäglan stod som kägla ett, så tycker i alla fall Sofi Berntsson från Staffanstorps BK.

Detta var ett exempel på aktivitet i dessa tider. Har det hänt något trevligt i din hall. Skriv gärna ihop något och skicka till Annette på kansliet.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info