Hoppa till sidans innehåll

Göta hakar på i toppen

26 FEB 2017 18:17
Säsongens andra elitseriederby på herrsidan spelades under den gångna helgen. Göta vann den stundtals jämna matchen med stora siffor och hakar på topplagen i jakten på en slutspelsplats.
  • Skapad: 26 FEB 2017 18:17

Trots bortaplan och vetskapen om att BK FH Engelholm hade ett starkt lag med två danskar och en engelsman med i laguppställningen denna dag satte IS Göta i högsta växeln från start. De öppnade med hela 1877 mot Engelholms blyga 1566 och tog ledningen med 0-5.  Martin Paulsson inledde starkast med 279.

Andra serien blev en betydligt jämnare historia. Slarviga slutrutor av Göta och strajkar av Engelholm gjorde serien dramatisk in i det sista. Göta tog hem två banpoäng med drygt 30 poäng. Kevin Karlsson och engelsmannen Raymond Teece vann sitt banpar och spelade hem hemmalagets första poäng. Rasmus Edvall och Karl Wahlgren i Göta vann sitt banpar med endast 4 käglor och eftersom totalen gick även den till Götas fördel så slutade den helspännande serien 1-4 och därmed 1-9 i matchen.

Serie tre blev liksom andra serien en jämn kamp. Timmy Fredriksson hade tillsammans med John Mattsson övertaget på sitt banpar men resten av banparen diffade inte mer än 20 poäng genom serien. På två banpar var poängen i princip lika inför sista rutan. För varje strike i slutet pendlade totalen mellan plus och minus. Raymond Teece hade avgörandet i sina händer och tog chansen. Genom att sätta strike i nionde och de två första i tionde kunde han tillsammans med Kevin Karlsson ta sitt andra banpoäng i matchen. Timmy och John höll sin ledning serien ut och vann sitt banpoäng. Precis som i serie två satte Rasmus Edvall tre strikar i ruta 10 och banade väg för Karl Wahlgren som sin vana trogen satte första strajken i sista rutan för att kunna vinna sitt banpoäng med tre käglor. Engelholm tog hem serien med 3-2 men det räckte inte eftersom Göta bara behövde två banpoäng till för att säkra segern.

I den sista serien körde Göta över Engelholm och tog hem samtliga poäng, vilket gav slutsiffrorna 4-16, 6541-7033. Göran Glendert blev bästa hemmaspelare med 877, före Timmy Fredriksson 855 och Anders Lousdal 839. Hos gästerna hittar vi matchens bästa spelare Martin Paulsson med 1006, före Rasmus Edvall 960 och Karl Wahlgren 890.

Segern gör att Göta hakar på i toppen och har tre poäng upp till en slutspelsplats. För Engelholm är tabelläget dystrare. Laget ligger på kvalplats och har fyra poäng upp till säker mark.

Detta var ett elitseriederby med många fler faktorer än ett vinnande och ett förlorande lag. Båda lagen ställde upp med ungdomlig entusiasm, rutinerade rävar och ett gäng landslagsspelare. Trots att slutsiffrorna tillslut skrevs till 4-16, präglades matchen av bra teamkänsla, kämpaglöd och ”go” i lagen samt en trevlig stämning över lag i hallen.

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info