Hoppa till sidans innehåll

Göingeserien, serie för pensionärsbowlare

19 SEP 2019 18:00
I nordöstra Skåne har ett antal orter haft pensionärslag med i seriespel som arrangerats i egen regi i många år. Bromölla, Hässleholm, Hörby, Knislinge, Kristianstad, Markaryd, Olofström, Osby, Tollarp, Åhus.

  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 18:00

Inför säsongen 2018-2019 togs beslut att alla klubbarna skulle ansluta sig till Svenska Bowlingförbundet och då överlät man till Skånes bowlingförbund att lotta och tidsätta serierna. Matchresultaten rapporterar sedan klubbarna in i Bits, liksom alla klubbar i nationella serien gör.

Nya Bits 2.0 ger nu också möjlighet till helt annan statistikuppföljning på individnivå och lagnivå.

En av fördelarna för pensionärslagen att vara med i förbundet är den olycksfallsförsäkring som ingår i licenskostnaden, för närvarande 25 kr. Detta har nu fler pensionärsföreningar fått upp ögonen för och flera har hört av sig hur man kan göra för att kunna ta del av försäkringen.

Pensionärsföreningarna kan gå med i förbundet och lösa licens för medlemmarna även om man spelar i en annan pensionärsserie, som till exempel Alliansen Ringen eller PSV Sydväst. Låter detta intressant så kontakta This is a mailto link

Säsongen 2019-2020 är vi 31 lag som är med i Göingeserien och vi är cirka 500 spelare.

Onsdagen 18:e september möttes PBK Tollarp lag 3 och PBK Hörby lag 3 i Tollarps Bowlinghall. Innan matchen pratade vi med några av spelarna i båda lagen och ställde bl.a frågan om varför man börjat med bowling samt vad bowlingen ger.

                                                Olle och Britta Holmqvist

Familjen Holmqvist lämnade följande svar: Vi började med bowling för att fylla fritiden med något när Olle blev pensionär och hustru Britta följde med. På frågan vad bowlingen ger efter deras 14 år i klubben blev svaret att det är den stora gemenskapen och få komma iväg även till andra bowlinghallar och träffa andra personer med samma intresse. Frågan ställdes också om man märkt någon skillnad sedan PBK Tollarp gick med i Svenska Bowlingförbundet?  Dom tyckte inte att man märkt någon skillnad alls men det positiva är ju bl.a den försäkring man får för dom 25:- som licensen kostar.

Inger Persson i PBK Tollarp som varit medlem i föreningen i 3 år, säger att bowlingen är något av det bästa som hänt henne, främst den fantastiska gemenskapen som finns i klubben. Hon började när hon och hennes man Göran lockades med av en granne att pröva på bowling, vilket de aldrig har ångrat.


Vid motsvarande frågeställningar till spelarna i PBK Hörby var svaren gemensamma för hela laget att det är den otroliga gemenskapen som är den stora vinsten samt det stora nätverket som man bygger upp genom att vara med i seriespelet. Många i laget har varit med under lång tid och sett hur verksamheten har utökats efter hand.  Alla var överens om att det är positivt att få tillhöra den stora bowlingfamiljen som Svenska Bowlingförbundet representerar.

 


 


Hur gick det i matchen då? Jo PBK Hörby lag 3 vann över PBK Tollarp lag 3 med 12-8 men det var en mycket jämn och spännande match, men framförallt hade vi trevligt både på och bakom banorna.

 

 

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info