Hoppa till sidans innehåll

Första träningshelgen för ungdomar på över 1,5 år!

11 OKT 2021 11:11
I helgen genomförde Skånes BF sina första ungdomsträningar sedan februari 2020. Både spelare, föräldrar och ledare tyckte det var kul att äntligen vara igång igen!
  • Skapad: 11 OKT 2021 11:11

Säsongens upplägg på träningsgrupper för juniorer ser ut som tidigare - breddgrupp för de som är nya, utvecklingsgrupp för de som kan grunderna och varit med ett tag samt en fristående Elitgrupp för de som behöver mer utmaning. Under helgen som var genomfördes en breddgrupp och en utvecklingsgrupp i både Kristianstad och Staffanstorp. Totalt deltog 36 ungdomar. Det är en siffra som i sammanhanget kan kännas rimlig med tanke på att många klubbar fortfarande är i full gång med att starta upp sina verksamheter igen efter pandemin men vi hoppas på bättre uppslutning nästa träningshelg!

 

Under helgen har ungdomarna bland annat tränat på att svinga avspänt och stå kvar i en stabil slutposition vilket för de allra flesta bowlare är två grundpelare och en förutsättning för att kunna upprepa sina slag. Det har även lagts en del tid på att utmana ungdomarna i deras ansatser för att se om de är medvetna om vad de gör och hur det ser ut när de bowlar. Det har bland annat handlat om antalet steg i en ansats, hur högt man svingar, när man ska starta klotet för att hamna i en bra tajming och hur hårt eller löst man kan få iväg sitt klot.

Syftet med de olika utmaningarna var att testat spelarnas förmåga att göra olika saker med ett bowlingklot för att bygga upp en mångsidighet så de i framtiden klarar av att prestera under olika förutsättningar som exempelvis diverse oljeprofiler. Tränarna drog slutsatsen att helgen övningar varit nyttiga och roliga då ungdomarna kom igång med reflektioner om sin egen bowling samt visade stor glädje när de löste uppgifterna och utmaningarna de ställdes inför. 

 

Precis som nämnts under helgen vill vi skicka med en upplysning om att hålla koll här på hemsidan efter olika datum och nyheter. Skånes BFs ungdomskommitté planerar för att återuppta våra läger och all annan rolig verksamhet vi brukar köra. Det finns även planer på att genomföra ett distriktsmästerskap för juniorer så håll utkik!

10-10.jpg


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info