Hoppa till sidans innehåll

Första lagen klara för uppflyttning

12 MAR 2018 21:18
Det återstår tre ordinarie omgångar av säsongens seriespel. Redan nu har två lag säkrat uppflyttning, en del är på väg och två lag är klara för nedflyttning.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2018 06:10

Vi börjar med det positiva. I division 2 södra är Tolvåker klart för uppflyttning till division 1 efter en fenomenal säsong. Laget för Löddeköpinge har bara förlorat en match under året och leder sin grupp i överlägsen stil. KFUM Karlskrona var det sista hotet mot uppflyttning och dessa två lag möttes under helgen. Tolvåker var dock omutliga och vann med förkrossande 19-1. I hemmalaget var sex spelare över 800 med Jörgen Jönsson som bästa spelare på 895. Tolvåker har nu tolv poäng ner till tvåan Turbanen som bara har fyra matcher kvar att spela.

I division 3 södra är Abece klart för uppflyttning. Med fyra matcher kvar att spela ligger de 10 poäng före tvåan. Avancemanget säkrades via seger borta mot Tolvåker F. Matchens bästa spelar fanns i Abece, Anders Svensson med 900. Hans lagkamrat Mats Larsson var 30 poäng bakom.

Det finns ytterligare två skånska lag som i princip kan fira uppflyttning. Bowino, som även de spelar i division 2 södra, leder sin grupp med åtta poäng och har ett rejält övertag i kvoten före nästa lag. Fyra matcher återstår för båda lagen.

Även Team Ystad är väldigt nära uppflyttning från division 3 södra. De leder sin grupp med tio poäng före B27. Malmölaget har fem matcher kvar att spela och kan om de går rent samtidigt som Team Ystad förlorar sina tre avslutande hemmamatcher snuva Ystadlaget på uppflyttningsplatsen.

För Tollarp och Cimbria är säsongens utgång mer negativ. Inför de tre avslutande omgångarna är det redan klart att dessa två lag får börja om i en lägre division nästa säsong. För Tollarp har degraderingen var ett mer eller mindre klar ett tag. Laget har förlorat samtliga matcher denna säsong. Cimbrias sista hopp släcktes i den senaste omgången. Trots seger hemma mot Malmö-Ecco kan de inte nå Kulladal F2 som även de vann helgen enda match.

I den kommande omgången kan fler lag bli klara för uppflyttning och nedflyttning. Sista helgen i april börjar det spännande kvalspelet.

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info