Hoppa till sidans innehåll

En kort summering av seriespelet hösten 2017

11 DEC 2017 19:42
Seriespelet för de skånska bowlarna går nu in i lite julvila och återupptas igen i januari. När man ser tillbaka på hösten så blir det lite olika utfall beroende på vilken förening man tillhör.
  • Skapad: 11 DEC 2017 19:42

Tre lag har klarat sig igenom höstens seriespel utan att förlora någon match, nämligen Spader Dam i elitserien, Team Ystad i division 3 och Hässle i damettan.  Tollarp har haft en tung höst i division 1 och är fortfarande utan poäng.

Mest överlägsna ledaren är Tolvåker i division 2 som är hela 10 poäng före tvåan i gruppen.

Herrserierna:

I elitserien ligger Göta just nu på slutspelsplats medan FH Engelholm ligger på kvalplats för att få spela i elitserien även nästa säsong, men marginalerna är små.

I sydallsvenskan har för närvarande Femtionian och Kulladal kvalplatser till elitserien, medan Höganäs, Göta F och Bulltofta befinner sig på kvalplatser för att stanna kvar. Men även här är marginalerna små, i A-gruppen skiljer det endast en poäng mellan kvalplats till elitserien och kvalplats för att stanna kvar.

I division 1 återfinns Allön, Kulladal F, Borgen och Lund Mamba på kvalplatser till sydallsvenskan.

I division 2 återfinns Tolvåker, Lund Mamba F, Bowino och Frigg på platser som ger en plats i division 1 nästa år, medan Turbanen, Borgen F, Öresund F och Engelholm F finns på kvalplatser till division 1.

I division 3 återfinns  på direktplatserna till division 2 Team Ystad, ABeCe, Thule, Allön F2, Spiken, Allön F, Hovet F och Olymp F. På placeringar som ger en kvalplats till division 2 återfinns BK 1927, Tolvåker F, Finn, Animals F, Göta F2, Frigg F och Tramo.

Damserierna:

I elitserien har Spader Dam en ganska säker slutspelsplats medan SBC återfinns på en placering som innebär kvalspel för att stanna kvar i elitserien.

I södra allsvenskan: Här befinner sig Söder på en n kvalplats till elitserien. Övriga skånelag, Staffanstorp, Spader Dam F och Bells befinner sig på nedflyttningsplats till division 1.

I division 1 återfinns Hässle och Höganäs på platser som innebär kvalplats till allsvenskan.

Text: Lars-Inge Andersson

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info