Hoppa till sidans innehåll

En kort summering av höstens seriespel

28 NOV 2016 08:54
De skånska bowlarna, exklusive herrarnas elitserie, går nu till julvila och återupptar seriespelet igen den 14-15 januari. För herrarna i elitserien är det kommande helg ett sammandrag i Stockholm som innebär att samtliga lag spelar två matcher.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2016 17:26

Tre lag har klarat sig igenom höstens seriespel utan att förlora någon match, Borgen F i division 3 (11 vinster), Bells i division 1 (6 vinster) och Hammaren i division 3 (9 vinster, 1 oavgjord). Sedan finns det också två lag som har haft en tung höst och ännu inte erövrat några poäng och dessa är Friska Viljor i södra allsvenskan och Viljan i division 3.

Herrserierna:

I elitserien ligger både Göta och FH Engelholm i mittskiktet som innebär spel i elitserien även nästa säsong.

I sydallsvenskan har för närvarande Kulladal, Femtionian, Höganäs och Göta F en kvalplats till elitserien. Bulltofta ligger på ”säker mark”, men har en kvalplats till elitserien inom räckhåll. Team Malmoe, Tollarp och LundMamba har haft en tung höst och återfinns i bottenskiktet.

I division 1 återfinns Kulladal F, Borgen och Frigg på kvalplatser till sydallsvenskan.

I division 2 återfinns Bowino, Team Bjuv, Femtionian och Allön på platser som ger en plats i division 1 nästa år, medan Höganäs F, Ohm, Osby, Malmö-Ecco och Olymp finns på kvalplatser till division 1.

I division 3 återfinns Team Suxxess, Team Tolvåker, Borgen F, Hovet, Rollers, Ohm F och Osby F på platser som ger en plats i division 2 nästa år, medan Peter Pan, Olymp, Thule, Strået, Båstadkäglan, Frigg F och Turbanen F finns på kvalplatser till division 2.

Damserierna:

I elitserien har Spader Dam en slutspelsplats medan SBC finns på nedflyttningsplats.

I södra allsvenskan: Här befinner sig Söder i ledningen och innehar därmed en kvalplats till elitserien. Övriga skånelag, Hässle, Spader Dam F, Staffanstorp och Friska Viljor får kämpa om att undvika kvalplatserna för att stanna kvar.

I division 1 återfinns obesegrade Bells tillsammans med Höganäs på en kvalplats till södra allsvenskan.

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info