Hoppa till sidans innehåll

Elitgruppen på äventyr i Dublin

08 NOV 2017 18:52
Under Allhelgonahelgen åkte ett gäng förväntansfulla svenska ungdomar tillsammans med ledare till Dublin för att spela Junior Irish Open, en juniortävling för spelare upp till 24 år.
  • Skapad: 08 NOV 2017 18:52

SKBF valde inför säsongen att satsa mer resurser på elitgruppen. En del i denna satsning var att skicka ungdomar och ledare ut i europa för att spela en tävling mot ungdomar från andra länder. Från Skåne åkte spelarna Ottilia Gunnarsson, BS Hässle, Casper Olsson, BK Hovet, Filip Emanuel. Team Ystad BK, Hanna Olsson, BS Hässle, Max Svensson. BK Strået och Eliaz Olsson, BK Femtionian tillsammans med ledarna Christer Albihn och Amanda Andersson. Även Halland, Göteborg och Småland/Blekinge hade anordnat gruppresor för ungdomar till tävlingen.

Alla svenska ungdomar från Skåne, Halland, Göteborg och Småland/Blekinge

Spelarna från Skåne. Övre raden f.v Eliaz Olsson, Max Svensson, Casper Olsson, Filip Emanuel.
Nedre raden f.v Ottilia Gunnarsson, Hanna Olsson

Tävlingen spelades i den 18 banor stora bowlinghallen Leisureplex, Stillorgan. Ungdomarna spelade i olika grupper beroende på ålder. Spelarna från Skåne spelade två kvalstarter var på lördagen och på söndagen spelades finalen. Casper Olsson från BK Hovet placerade sig bäst av skåningarna där han slutade på en fin sjunde plats i sin grupp. Casper slutade endast 23 poäng från final efter att ha haft 70 poäng upp till sista finalplatsen innan finalspelet drog igång.

 

Casper Olsson, BK Hovet

En till som spurtade ordentligt under finaldagen var BS Hässles Hanna Olsson. Sent under lördagskvällen stod det klart att Hanna knep den sextonde och sista finalplatsen i hennes klass. Under söndagens finalspel lyckades Hanna klättra nästa halva finalfältet och slutade till slut på en tionde plats i sin klass.

Hanna Olsson, BS Hässle

Efter att finalen var färdigspelad väntade en middag på Hard Rock Café Dublin tillsammans med de andra förbunden och deras ledare vilket var ett trevligt sätt att avsluta resan. Väl hemma igen återstår bara en utvärdering från ungdomarna där de får framföra vad de tyckte var bra och vad de tycker kunde förbättras. Ledarna var mycket nöjda efter tävlingen och resan och hoppas på att det kommer fler likande resor i framtiden!

För fullständiga resultatlistor, använd länken nedan.

http://www.tenpinbowling.ie/jio2017.html

Text och bild: Amanda Andersson


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info