Hoppa till sidans innehåll

Distriktsserierna ställs in

16 MAR 2020 16:35
Igår beslutade Svenska Bowlingförbundet att inställa resten av seriespelet 2019/2020 samt
individuella SM och Para‐SM (som skulle gått i Helsingborg).
  • Skapad: 16 MAR 2020 16:35

I enlighet med detta beslut har Skånes Bowlingförbunds styrelse beslutat att också

samtliga distriktsserier som administreras av Skånes Bowlingförbund inställs från och med nu. Säsongen 2019/2020 är därmed slut beträffande seriespelet i alla fall.

Observera att t.ex. halligor inte administreras av Skånes BF eller Svenska BF och därmed inte omfattas av detta beslut. Likaså gäller detta för olika tävlingar.
Distrikt och föreningar som arrangerar egna tävlingar, serier och arrangemang fattar egna beslut kring dessa men rekommenderas följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra en riskanalys enligt följande dokument: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Vi har varit i kontakt med Seriekommittén om vad som gäller om matchavgifter för inställda matcher, men tills vidare har vi endast följande svar från SK:s ordförande Peter Lagerroos:

” Vi har inte fått någon information om detta, utan får hänvisa till Blå Boken, kapitel D, § 210 så länge. Styrelsemötet fortsätter dock i dag också så kommer det annan information, återkommer jag.”

Vi kan bara beklaga den uppkomna situationen men måste också respektera den fara som Covid-19 innebär för många av våra licensierade bowlare där många ligger i riskzonen att drabbas riktigt allvarligt av denna sjukdom.

Vi inser också att detta kommer att drabba många av våra bowlinghallar väldigt hårt ekonomiskt och hoppas att ni håller ut tills våra bowlare åter får spela det roligaste som finns, nämligen liga.

Vår förhoppning är att alla som är friska fortsätter att bowla lokalt och att ni håller aktiviteter igång på hemmaplan. Ta hand om er, ta hand om varandra och följ de rekommendationer som myndigheterna ger.

Med vänlig hälsning
Skånes Bowlingförbund

Styrelsen


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info