Hoppa till sidans innehåll

Dammöte 27/2

07 MAR 2019 08:03
Ett trettiotal skånska dambowlare deltog i det dammöte som Skånes BF bjöd in till i Eslövs Bowlinghall 27/2. På mötet diskuterades dambowlingens framtid och den enkät som skickats ut av Seriekommittén.
  • Skapad: 07 MAR 2019 08:03

Syftet med mötet var att samla de damer som spelar i skånska föreningar och diskutera framtiden för damserien. Under många år har antalet damlag i nationella seriespelet minskat och det har skapat serier med längre avstånd. I januari skickade SK ut en enkät till de föreningar som har damlag i division 1 med fyra förslag för hur seriepyramiden skulle kunna komma att se ut kommande säsong. Enkäten fick många svar, men de flesta var negativa till de förslag som fanns i enkäten. På facebook startades en grupp som fick namnet ”Dambowlinguppropet”. I denna grupp kan dambowlare från hela landet diskutera dambowlingen och framtiden. I gruppen diskuterades det fram nya förslag på seriekonstellationer. Dessa förslag presenterades på ordförandekonferensen i februari. Efter det skickade SK ut en ny enkät till samtliga föreningar med dambowlare.

På dammötet var Skånes BF representerat av Pia Elfström, Josefin Nilsson, Annette Petersson, Mats Lunderquist och Lars-Inge Andersson. Mats gick igenom det som diskuterades på ordförandekonferensen. Med på mötet fanns även Eva Bergelin från svenska bowlingförbundets styrelse.

Det blev många diskussioner om det olika alternativ som fanns för serieindelningen. Långa avstånd i serien var ett ämne där åsikter var olika. Lika så om man ska spela serier med sammandrag eller raka serier.

Det de flesta var överens om var att rekrytering är viktigt för att bli fler bowlare. Föreningarna ansåg att vägen för att nå fler medlemmar är att synas mer på sociala medier, Facebook, Instagram och Youtube var några av förslagen.

Mötet tog ett antal beslut i vilken riktning Skånes BF ska arbeta för att gynna den skånska dambowlingen.

  • I syfte att minska resorna i division 1 skall Skånes BF kräva att Skåne skall få en egen division 1-grupp nästa säsong. Svar måste erhållas i god tid innan sista avanmälningsdag.
  • Lägg ut info om detta på vår hemsida och återkoppla till klubbarna när svar erhållits
  • Om vi skulle få fler än 12 lag anmälda bör vi eventuellt fundera på att införa även division 2, för att göra serierna jämnare.
  • Om svaret blir negativt bör övervägas om Skånes BF skall starta en distriktsserie för damer. Nackdelen är att i så fall får vi ingen kvalplats till allsvenskan.

 

Har ni frågor eller funderingar kring dambowlingen och framtiden, hör gärna av er till Pia Elfström, This is a mailto link, eller Josefin Nilsson This is a mailto link

 

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info