Hoppa till sidans innehåll

Bowling på schemat

11 APR 2017 09:00
Inför höstterminen 2015 startade ett bowlinggymnasium i Malmö. De första eleverna är nu halvvägs genom sin utbildning. Möt två av dem, Filip och Amanda.
  • Skapad: 11 APR 2017 09:00

MIG, Malmö Idrottsgymnasium, är en skola helt inriktad på idrott. Samtliga elever på skolan är talanger inom sin idrott och får förutom en bra gymnasieutbildning även en spetsutbildning inom sin idrott. Höstterminen 2015 var den första terminen där bowling fanns med. Tre elever blev antagna. Filip Emanuel, Team Ystad, Amanda Gadd, Spader Dam, och My Svensson, Bowino/SBC.

Bowlingträningen är förlagd till Baltiska Bowlinghallen i Malmö med två till tre pass i veckan. Ansvarig tränare är Christer Albihn, men under det första året var det Martin Paulsson som var ansvarig. Filip bor i Ystad och Amanda i Helsingborg vilket betyder tidiga morgnar och mycket tid på tåget för att komma till skolan.

- Pendlingen är jobbig i perioder då det blir väldigt tidiga morgnar när det är träning i Malmö 08.00. Men drivet att nå mina mål är så stort så att det funkar utan problem men det är helt klart en liten utmaning i vardagen vad gäller att planera tiden med plugg och träning och att få ihop det, säger Amanda.

- Det är jobbigt att pendla ibland, men eftersom vi slutar vid 15.00 går det bra de flesta dagarna, säger Filip.

Att skolan är fokuserad på idrott tycker båda är mycket bra.

- Vi får mycket stöd vid tävlingar vilket är viktigt och själva utbildningen är bra, säger Amanda

- Jag tycker det är trevligt att vi får kontakt med andra idrottare och att vi kan kombinera skolan med träning är mycket bra, säger Filip.

Inför att de började på gymnasiet satte eleverna upp mål med deras bowling. Filip ville ta en plats i Team Ystads A-lag, vilket han gjort under den pågående säsongen.

- Nästa mål är att fortsätta utvecklas och ta en plats i bruttotruppen till Junior-EM 2018. Efter det är det U21-landslaget som gäller och slutligen Team Sweden.

För Amanda var ett av de stora målen att ta en plats i truppen till Junior-EM i år. Det gjorde hon och i veckan representerar hon Sverige i jakten på medaljerna i Helsingfors.

- Jag hoppas att jag kan vara med och kämpa om medaljerna. Efter EM vill jag ta en plats i truppen till SM-slutspelet och kämpa om guldet med Spader Dam.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info