Hoppa till sidans innehåll

Bowlingmattan gästspelade på Idrottens dag i Helsingborg

10 SEP 2019 21:16
Idrottens dag är ett roligt familjeevenemang som varje år dyker upp på platser över hela Sverige. I år var det bland annat Helsingborgs tur när evenemanget kom till stan den 7 september.
  • Skapad: 10 SEP 2019 21:16

På plats fanns IS Göta Bowling som ville vara med och lyfta fram bowlingen bland alla andra sporter. Till sin hjälp hade klubben bowlingmattan som de lånat av Skånes BF som lockade många besökare att prova på. 

Idrottens dag tar avstamp i idrottsrörelsens pågående förändringsarbete Strategi 2025, med syftet är att sprida budskapet om en ny syn på träning och tävling samt inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet.

Besökarna i Helsingborg fick möjlighet att uppleva, fundera på och prata om framtidens idrott. På plats fanns olika prova-på-aktiviteter, Riksidrottsförbundets stora rörelsebana, tipsrunda med mera. De som var på plats fick även möjlighet att delta i en liten tävling. Tävlingen gick ut på att prova 6 olika sporter. När man var klar kunde man lämna in sin talong som sporterna signerat för att bekräftat att man deltagit och då hämta ut ett litet pris.

IS Göta Bowling som fanns på plats med bowlingmattan till sin hjälp fick många fina kommentarer av de förbipasserande, både besökare och arrangörer. Det som fungerade bäst med mattan som hjälpmedel var att klotet som tillhör mattan har två grepp, ett kortare grepp med mindre hål för barnens händer och ett längre grepp med större hål vilket gör att väldigt många kan prova utan att man behöver ta med flera olika klot. Under dagen provade över 100 personer hur det är att bowla och några ville gärna följa upp besöket med att “prova på riktigt”.

Idrottens dag i Helsingborg var ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, Skånes idrottsförbund, Fritid Helsingborg och IS Göta Friidrott. Läs mer på: http://www.idrottensdag.se/ och https://www.strategi2025.se/

Möjligheterna med bowlingmattan är många. Vill ni som förening eller bowlinghall också låna den? Kontakta då Mats Lunderquist (ordförande Skånes BF) via mail på This is a mailto link. Det kostar inget att hyra mattan men den hämtas och lämnas i Malmö.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info