Hoppa till sidans innehåll

Bowlingmattan - en succé

12 SEP 2018 16:46
Antalet licensierade bowlare har minskat under lång tid. Många föreningar tycker det är svårt med rekryteringsprojekt då man inte kan visa upp sporten bowling om man inte befinner sig i bowlinghallen.
  • Skapad: 12 SEP 2018 16:46

Det finns nu en lösning på detta problem, Bowlingmattan.

Skånes BF har köpt in en bowlingmatta. Mattan är sex meter lång och bred som en vanlig bowlingbana. Det finns tio käglor och ett klot med två olika storlekar på fingerhålen för att det ska passa de flesta.

En rad kommuner arrangerar årligen föreningsdagar eller idrottsdagar där de lokala föreningarna kan visa upp sig själva och deras sport. Team Ystad var med när Ystad Kommun nyligen arrangerade Fritidens dag. Föreningen var på plats i bowlinghallen för att hjälpa aspirerande bowlare med spelet. De fanns även på plats utanför arenan med bowlingmattan.

- Det var ungefär 50 personer som testade på att bowla på mattan och drygt 30 som spelade riktig bowling i hallen, säger Ulf Emanuel.

Att vara med på Fritidens dag och kunna visa upp bowlingen med hjälp av mattan har redan gett resultat hos Team Ystad.

- Flera av dem som var och testade på under Fritidens dag, kom tillbaka på vår träning och ville lära sig mer, säger Ulf.

- Det var även idrottslärare från en av stadens skolor som blev väldigt intresserad av mattan och skulle se över om de kunde köpa in en till idrottslektionerna, säger han.

I samband med Lucky Larsen Masters första spelhelg och Malmö FFs match mot Sirius var Skånes BF & BK Thule på plats utanför Stadion i Malmö med mattan. Det var många som gick förbi och såg intresserade ut och en del stannade och försökte slå en strike. De som lyckades vann en entrébiljett till Lucky Larsen Masters. 

Möjligheterna med mattan är många. Vill ni som förening eller bowlinghall låna mattan för rekryteringsprojekt, kontakta då Mats Lunderquist via mail This is a mailto link. Det kostar inget att hyra mattan, men den hämtas och lämnas i Malmö.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild Ulf Emanuel/Micael Elfström

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info