Hoppa till sidans innehåll

Bowlingledare belönade av RF

27 MAJ 2017 09:01
Riksidrottsförbundets förtjänsttecken är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. I år fanns bland de belönade tre skånska bowlingledare
  • Skapad: 27 MAJ 2017 09:01

De tre som belönades av RF var:

Hans Eldh, Adept

I Adept har han varit och är fortfarande ordförande sedan 36 år. Favoritidrotterna är annars fotboll och simning och favoriter bland de aktiva är Zlatan och Sarah Sjöström. Något speciellt idrottsminne kan han inte plocka fram, men bland alla idrottsprofiler skulle han gärna ta en pratstund med Gunde Svan. Då skulle varmrökt lax med romsås serveras. På TV ser han helst på Vinterstudion.

John-Ingvar Jeppsson, Tollarp

Här en riktig bowlingentusiast. För 41 år sedan  var han med och bildade Tollarps Bowlingklubb och där har han verkat sedan dess. Efter tre år som ordförande blev han kassör, ett uppdrag som han har än idag. I favoritidrotten heter favoriten bland de aktiva Martin Larsen. Bästa idrottsaminne är när TBK för tre år sedan gick upp i sydallsvenskan för att där avancera till elitseriekval. När klubben 2016 fick sin förste landslagsspelare inför junior-EM på Island är ett annat svårslaget minne. Den idrottsprofil han helst skulle vilja träffa är Lars Lagerbäck. Då skulle det serveras "Rökeriets" schnitzel med stekt potatis och klassiska tillbehör. På TV tittar han gärna på naturprogram.

Lilly Ohlsson, T-Nabben

Det har blivit 37 år som ledare för denna jubilar. Klubben hon verkat i, bland annat som ordförande i 30 år, är T-Nabben BK. Favoritidrotten är fotboll och som bästa idrottsminne vill hon lyfta fram sin 4:e plats i Bowling-SM när tävlingarna gick i Landskrona. Den idrottsprofil hon helst skulle vilja träffa är Sven-Göran Eriksson och honom skulle hon då bjuda på pasta. Favoritprogram på TV är "Vem vet mest".

Presentationer är hämtade från Skåneidrottens nyhetsbrev.

Skribent: Lars Inge Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info