Hoppa till sidans innehåll

BK Femtionian är fortsatt utan poängtapp

25 SEP 2017 10:48
Serieomgång 4 innebar idel minisammandrag i de allsvenska serierna, och två av dem spelades i Skåne under söndagen. Dels på Olympia Bowling i Helsingborg och på Baltiska hallen i Malmö.
  • Skapad: 25 SEP 2017 10:48

Undertecknad bevakade minisammandraget i Helsingborg, vilket omfattade IS Göta F1 , Höganäs BC, Olofströms BS och BK Femtionian, och söndagens första matcher var Höganäs mot Olofström och IS Göta mot Femtionian. På vänstra halvan av hallen möttes Höganäs och Olofström i en match som kom att bli väldigt jämn, även om de två första serierna slutade 4-0 och 0-4. Alltså två oavgjorda banpar under matchens första halva.

Under andra delen av matchen kunde dock Höganäs ta kommandot, och även behålla det. Via 3-2 och 4-1 stod man till slut som segrare med 11-7 (6260-6087). Höganäs hade en kvartett över pari, och med bäste spelare i Anton Perssons 823. Bäst slagpoäng i matchen hade dock Olofströms Dennis Vrabac med 886. Tyvärr hade han dock lite för lite hjälp av sina lagkamrater. Flest inspelade banpoäng i matchen hittar vi på spelparet Marcus Ljungqvist och Mattias Möller i Höganäs. De spelade hem tre banpoäng till sitt lag.

Om matchen mellan Höganäs och Olofström var hyfsat jämn, så var fallet inte det med matchen mellan IS Göta F1 och BK Femtionian. Femtionian var nämligen matchen igenom några steg före sina värdar, och hade avgjort matchen redan efter tre serier. En trio 4-1 följdes av ytterligare 4-1, och Femtionians segersiffror blev därmed 16-4 (6626-6259). I ett spelsuget Femtionian dominerade Jenny Wegner med 957. Jenny var också obesegrad i matchen tillsammans med spelpartnern Daniel Ströbeck (834). Närmast bakom Jenny i matchprotokollet var Femtionians André Ekberg med 866.

I andra matchomgången för dagen möttes Höganäs och Femtionian, medan IS Göta tog sig an Olofström. Alltså två vinnare mot varandra och två förlorare mot varandra. Därmed fick Femtionian och Olofström byta sida i hallen. På vänsterhalvan tog Höganäs emot, men det var Femtionian som drog det längsta strået i en tight och högljudd inledningsserie. Ledning med 3-2 för Femtionian sedan Kristoffer Persson (266) lett sitt lag till ett litet övertag.

Andraserien skulle sedan visa sig bli rätt så matchavgörande. Ivrigt påhejade av sina supportrar stred de två lagen om banpoängen i en oerhört jämn serie. En serie som kunde gått hur som helst, men det var Femtionian som var bäst när det skulle till att avgöras, och man säkrade två banpoäng och totalen i slutrutorna. 4-1 i andraserien gav laget ett än större momentum i matchen, och man kunde stänga densamma redan efter tre serier. Åter 4-1, och ledning med 11-4. Den klara ledningen spädde sedan Femtionian på i sistaserien med att än en gång göra 4-1. Seger med 15-5 för Hässleholmslaget (6597-6246).

Lagbäst och matchbäst var Kristoffer Persson med 926, närmast följd av lillasyster Filippa Persson på 880. Filippa som för övrigt var reserv i Femtionians första match bytte av Cajsa Wegner inför andra. Kristoffer Persson och spelpartnern André Ekberg (827) var för övrigt obesegrade i matchen. I "förlorarnas" match mellan Göta och Olofström lyckades hemmalaget Göta vända underläge 7-8 till vinst med 11-9 i sistaserien (totalt 6245-6297), och därmed plockade man sina första poäng i säsongens Sydallsvenska. Lite av matchvinnare här var Götas Joakim Wahlgrens välplacerade kryss i sistarutan. Samme spelare var också lagbäst med sina 831. De två matchbästa spelarna fanns dock i Olofström i Jimmy Stånggren (847) och Pontus Persic (844), medan Göta hade två par som spelade hem vardera tre banpoäng.

Den stora vinnaren annars i detta minisammandrag bör väl skrivas Femtionian. Detta då laget nu ståtar med fem raka vinster på lika många matcher, och redan en ledning i Sydallsvenskans B-grupp med sex poäng.

 

/Jörgen Oksanen

This is a mailto link


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info