Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2016

09 JUN 2016 23:18
Skånes Bowlingförbunds årsmöte hölls under torsdagen i nybyggda Quality hotel View i Malmö. Inför mötet hade ordförande Lennarth Nordsten aviserat att han inte ställer upp för omval. Till ny ordförande valdes Lars-Inge Andersson, Kulladals BS
  • Uppdaterad: 10 JUN 2016 08:47

Det var en epok i skånsk bowling som tog slut under mötet. Lennarth har suttit med i styrelsen i 30 år varav 24 som ordförande. Mer om hans tid i styrelsen kan ni läsa i hans text här på hemsidan.

Till ny ordförande valdes Lars-Inge Andersson, Kulladals BS. Lars-Inge har under det senaste året varit sekreterare i styrelsen. Mats Lunderquist, Kulladals BS, och Malin Göthe, BK Svedina, valdes in som nya ledamöter i styrelsen.

De stadgeändringar som styrelsen tagit fram gick igenom, precis som de förslag till motioner till Svenska Bowlingförbundets årsmöte som lades fram. En kort sammanfattning av de förslag som styrelsen lade fram

Förslag 2: Inför kvalspelet seedas alla lag enligt deras position i tabellen. Men när kvalspelet lottas utgår man inte från seedningarna och lag längre ner i seedningstabellen fick favörer som bättre seedade lag inte fick. Förslaget menar att kvalet skall lottas så att de högst seedade lagen får fördelar i kvallottningen.

Förslag 3: Damer i kvalet till herrarnas elitserie. Inför det gångna kvalet bad en klubb om tolkning av frågan huruvida damer fick deltaga i kvalet till herrarnas elitserie. Svaret var att om klubben kom från allsvenskan fick damer medverka, men om klubben spelat i elitserien och kvalade för att hålla sig kvar fick damer inte medverka. Förslaget menar att det ska vara lika för alla damer, oavsett vilken serie föreningen de spelar för tillhör inför kvalet.

Förslag 4. Omoljning i kvalet till elitserien. I blå boken står det att i elitserien rekommenderas det att samtliga matcher spelas på nyoljat. När elitserielagen sedan skall kvala för att hålla sig kvar spelas det två, ibland tre matcher utan omoljning. Förslaget menar att samma oljeregler som gäller i elitserien ska gälla i kvalet till elitserien.

Det delades ut mängder av priser på årsmötet. Landslagsspelare med internationella framgångar, SM-vinnare och 300-slagningar prisades. De som var närvarande fick motta priset från Svenska Bowlingförbundets ordförande Ulf Sjöblom.

Ett stort tack till Lennarth för dina 30 år i styrelsen!
Skånes Bowlingförbund önskar er alla en trevlig sommar!

Pristagarna
Lennarthochlarsinge

Skribent: Pia Elfström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info