Hoppa till sidans innehåll

Anmäl Dig till Elitgruppen

16 SEP 2020 10:31
Skånes bowlingförbund (vidare kallat Skånes BF) bjuder härmed in till Elitgruppen som fått ett nytt upplägg till säsongen 2020–2021!
  • Uppdaterad: 16 SEP 2020 10:31

Det nya upplägget beror delvis på förbundets vision om att utveckla dam- och flickbowlingen men också kunna erbjuda träning på en hög nivå till de ungdomar som vill ta steget mot toppen, även tiden direkt efter gymnasiet. 

Syftet med Skånes BFs Elitgrupp är att säkerhetsställa att de duktiga ungdomar som finns inom distriktet erbjuds träning för att kunna tävla och mäta sig mot de bästa ungdomarna i resten av Sverige (och även Europa för de som vill). Tränarna och likaledes de ansvariga för gruppen är Christer Albihn och Amanda Andersson.

Gruppen kommer att bestå av ca 15 spelare men antalet är föränderligt. Det kostar inget att vara med i gruppen, det som kostar är träningarna och dessa betalas i samband med anmälan till Skånes BFs kansli, 150:-/gång. Träningarna kommer individanpassas så du som spelare kan komma till oss och be om hjälp med specifika saker så hjälper vi dig med det. Det kan gälla grundtekniken som ansatsen, stegen och svingen men också andra delar. Som spelare i Elitgruppen får man förutom förmånen att träna med kompetenta tränare även chansen att åka med på en resa. Tidigare har gruppen åkt på Europatouren för juniorer (Youth European Tour) men pga av läget med covid-19 finns det ingen utlandsresa planerad ännu. Med tanke på smittspridningen som ännu inte är under kontroll behöver vi återkomma senare under hösten gällande den här säsongens resa. Det finns planer på att göra en utvecklingsresa inom Sverige istället, till tex Bosön som är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum eller liknande. Spelarna som åker med betalar en del av resan själva. Den andra delen av resan subventioneras av Skånes BF. Som spelare i Elitgruppen kan man även bli uttagen att representera Skåne vid tex Köpenhamnskampen och andra distriktskamper.

 

Kravprofil:

-          Är under 23 år gammal

-          Är hemmahörande i en klubb inom Skånes BF och aktivt deltar i dennes                    seriespel

-          Utövar fysisk aktivitet minst en gång i veckan men gärna oftare (konditions-             och uthållighetsträning samt styrke- och rörlighetsträning)

-          Spelar i Team Skåne-tröjorna vid de tävlingar som Skånes BF                                   subventionerar

-          Att man har en vilja att lyssna på tränarna och tar åt sig av det som sägs på                träningarna

-          Att man är ett bra föredöme för sin klubb och sitt förbund

-          Att man har egna klot och skor

Är du intresserad av att vara med eller känner du någon som passar in på vår kravprofil? Skicka ansökan till This is a mailto link senast den 1/10–20. Anmälan ska innehålla namn, klubb, personnummer, mailadress och telefonnummer till spelaren och/eller spelarens vårdnadshavare.

 

Skånes BFs ungdomsansvariga kommer under första halvan av oktober välja ut de spelare som får representera Skånes BF Elitgrupp säsongen 2020-2021. Spelarna som blir antagna kommer få ett mail och namnen kommer presenteras på Skånes BFs hemsida. De spelare som sökt men som inte kom med den här säsongen är varmt välkomna att delta i Skånes BFs Utvecklingsgrupp där man också kan få hjälp med sin träning och därefter ansöka igen till nästa säsongs Elitgrupp.

 

Vid frågor maila Amanda Andersson på This is a mailto link

 

Välkomna med ansökan önskar

Amanda och Christer, ansvariga för Elitgruppen

Skribent: Annette Petersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info