Hoppa till sidans innehåll

Ängelholmslägret 2019

13 JAN 2019 11:51
  • Skapad: 13 JAN 2019 11:51

Dag 1

Dagen och lägret började med att ungefär 40 förväntansfulla (och trötta) ungdomar med föräldrar samlades i bowlinghallen. Efter en närvarokoll delades ungdomarna i två grupper, där grupp 1 började spela bowling och grupp 2 började med teori inne i Judosalen (sovrummet). Fokus under första dagen var på ansats, där målet var att alla åtminstone skulle testa 5-stegsansatsen med dess speciella stegsättning. Målet uppnåddes till stora delar. Vid lunch hade några ungdomar redan hunnit tömma Håkans luftmadrass minst 2 gånger. Efter lunch bytte grupperna plats, där grupp 1 istället hade teori och grupp 2 tränade på banorna. Efter en utmärkt middag började den stora ruschen till närmaste Netto, där diverse gott handlades. Chips, ostbågar, godis, läsk, choklad… barnmat och nappar. På Judomattan var det också full fart med brottningsmatcher, hjulningar, Håkans tömda luftmadrass och kortspel. Intensiteten gick i intervaller i relation till barnens och ungdomarnas godisintag. Tillslut kom kvällen och det började bli dags att släcka. Ungdomar som förväntas sova tillsammans i grupp, brukar också ha lätt för att snacka istället för att sova.


Dag 2

Dagen började på morgonen med väckning och frukost. Temat för bowlingdelen var spärrträning, där ungdomarna skulle testa två olika spärrsystem, 4-7-11 och 2-4-6. Grupp 2 började förmiddagen på banorna medan grupp 1 hade teori, efter ungefär halva förmiddagspasset bytte grupperna plats. På banorna var det fortsatt fokus på ansats och teknik under förmiddagen, medan teoripasset diskuterades vikten av ett bra spärrspel (väldigt viktigt). Efter lunch (och ytterligare tömningar av Håkans madrass) var det dags för nya bowlingpass, där fokus främst låg på att testa just. Grupp 1 började på banorna efter lunch och efter halva passet gick grupp 2 istället på banorna. Under eftermiddagen var det fullt fokus på spärrspel, där ungdomarna skulle testa de två olika spärrsystemen. Tävlingen på dag 2 var minibowling, som gick ut på att den som slog lägst poäng (utan att missa helt) blev vinnaren. Efter middagen var det återigen full fart på både Netto och judomattan. Mer godis, fler nappar och annat roligt. Kvällen kom till slut och den här gången var ledarna lite mer noggranna med att det skulle vara ordentligt tyst så att alla som ville kunde sova. Håkans madrass hade så klart tömts på luft ett par gånger innan sovdags. Även Leons luftmadrass råkade ut för att madrassen tömts på luft.

Dag 3

Dagen började med att ungdomarna (som sovit ordentligt under natten) fick en liten extra sovmorgon som belöning. Under morgonen passade några ungdomar på att packa ihop sina grejer, några andra valde att skjuta upp det till senare. Efter frukost var det dags för dagens stora bowlingpass där alla ungdomarna spelade tillsammans (alltså upp till 4 ungdomar per bana) i en mycket speciell tävling. Ungdomarna fick vars en bowlingserie på papper som till viss del redan var ifylld. I de rutor som redan var ifyllda, behövde ungdomarna slå precis det som stod där. Exempelvis hade första rutan 8 1, alltså var ungdomarna tvungna att slå just 8 i första slaget och 1 i spärrslaget för att komma vidare. Vinnare utsågs dels till den som var snabbast klar och till den som hade högst slagning. Efter ungefär 4 timmars bowling hade ungefär 10 % av ungdomarna klarat av hela serien. Efter spelpasset var det lunch och sen dags att städa judosalen. När städningen var klar, var det prisutdelning och fotografering varefter lägret officiellt avslutades.

 

Tränarna och Skånes Bowlingförbund tackar Ängelholms bowlinghall och alla ungdomar med föräldrar för ett mycket trevligt läger.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info