Hoppa till sidans innehåll

Ängelholmslägret 2017

04 JAN 2017 20:29
Årets upplaga av Ängelholmslägret genomfördes som vanligt den 2-4 januari, 15 glada ungdomar, huvudtränare Christer Albihn och hjälptränare Johan Ekelund och Pia Elfström var på plats.
  • Skapad: 04 JAN 2017 20:29

Det blev övernattning i judosalen, många skratt och många timmar på bowlingbanan med teori, gemensam och individuell träning.

Under tisdagen fick de besök av Anders Ström som föreläste om bowlingklotens historia och egenskaper. Han förklarade hur och varför man borrar kloten olika och på vilka sätt man kan ändra ytan på kloten. Anders gick även igenom vad som händer med en oljeprofil när man spelat ner den och hur man ska tänka kring klotbyte.


Kim Andersson från Ängelholms bowlinghall och klotshop hjälpte ungdomarna med att justera kloten och gav dem tips på hur de kan förändra så att de inte får ont i fingrarna. Kim gav ungdomarna en egen utmaning, att spärra 10an och 7ans kägla på en bana utan olja. Fem ungdomar klarade det efter ett antal försök.     


Vi ser allt fler ungdomar som spelar med tvåhandsfattning, på detta läger fanns fem stycken som anammat det ”nya” spelsättet. Kanske är detta en trend som gör att fler ungdomar börja spela bowling då det är roligt att få mer skruv.

Under sista dagen fick lägret besök av Sveriges Radios reporter och fick svara på frågor om lägret och bowling. Ni kan höra inslaget här

Tack till Kim Andersson och Ängelholms bowlinghall, Anders Ström, Christer, Johan, Pia och givetvis alla ungdomar för ett trevligt läger.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info