Hoppa till sidans innehåll

Action Jubal ur ett skånskt perspektiv

14 NOV 2017 20:03
I helgen som gick genomfördes Action Jubal 2017. Action Jubal är en tävling för parabowlare som spelas varje höst, årets upplaga spelades i Haga Bowling i Norrköping.
  • Skapad: 14 NOV 2017 20:03

Sebastian Gustavsson såg till att allting från banor, lotterier till mat och bankett fungerade till 100%.

Från skånskt perspektiv kan vi notera att de skånska bowlarna stod för mer än en fjärde del av deltagarna i år, 72 spelare utav 252.

I finalspelet på söndag eftermiddag fanns det sex spelare med hemvist i Skåne. I herrar klass A hade Larry Johansson, Bowlinggänget, i kvalspelet slagit 918 och var en värdig vinnare i klassen. När vi sedan kom till final så ledde han ända fram till slutrutorna i tredje serien men då visade Robert Ljungkvist från Mariestad att även han ville vara med i leken och vann herrfinalen med fina 716 på sina tre serier. Larry visade att han är en mycket bra bowlare och kom tvåa med fina 697. I damklassen A var det Maria Billgren från BK Skoj som kom främst av de skånska bowlarna med sin tredje plats och 716, värt att notera är att segraren Lisa Nordström-Green från Merci slog 891 i kvalet. När finalen sedan startade så fortsatte Lisa med sitt fina spel och slog 630. Maria kom på tredje plats även i finalen med 551 på tre serier.  Bo Lindahl från BK Ohm tog hand om tredje platsen i finalen för spelare som använder Gotlandsränna, han slog 382 på sina tre serier. Övriga finalister från Skåne var Rebecka Lindblad, Bowlinggänget som delade sjätte platsen i finalen, på elfte plats i finalen hittar vi Harriet Roos från Palmstaden. På herrsidan kom Tommy Rosengren från Bowlinggänget på åttonde plats. I finalspelet har spelarna hcp beroende på sitt snitt.

 

Detta var en rapport från 2017 års Action Jubal. Framöver så är det först och främst DM som ska spelas på Baltiska Bowlinghallen den nionde december, därefter är det Special Olympics Summergames i Göteborg  fjärde till sjätte maj tätt följt utav SM i Örebro i slutet på maj. 

Text och bilder: Ing-Marie Billgren


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info