Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsbowlingens Dag 2019

27 APR 2019 17:22
Under lördagen var det avslutning för säsongens träningsgrupper på Baltiskan i Malmö. 56 ungdomar var med och tävlade om medaljer och starter till Junior Masters i Ängelholm
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 17:22

Dagen började med att ungdomarna spelade fyra serier kvalspel inom respektive grupp. Efter kvalspelet gick de fyra bästa pojkarna och fyra bästa flickorna vidare till final. I Utveckling deltog endast två pojkar så de spelade ett eget finalspel. I Elit deltog enbart en flicka så i den gruppen blev det ett finalspel. U23 bestod av två pojkar som spelade final mot varandra.

Finalen spelades som en amerikansk karusell, där den med lägst resultat åkte ut efter varje serie. I breddgruppen blev det på pojksidan en final med två spelare från Lunds BK Mamba. Efter en spännande batalj var det Noel Berseus som stod som segrare före klubbkamraten Oliver Baki. På flicksidan var det de två bästa spelarna från kvalet som spelade final. Saga Johansson, BK Hovet, vann mot Elissa Mehmet, BK Mix, i en spännande final.


                                          Medaljörer i breddgruppen

I talangrupperna var det väldigt spännande om platserna i finalen. På pojksidan skiljde det en poäng mellan fyran och femman och på flicksidan hamnade samtliga finalspelare inom sex poäng. Det blev en spännande avgörande serie mellan Tea Fredriksson, BK Thule och Lisa Svensson, BK Nordkap. Till slut stod Tea som segrarinna med 162-161. Även på pojksidan blev det lika spännande i den avgörande finalserien. Kian Sonesson, BK Glenfield, var bäst i kvalet och vann sedan finalspelet efter seger med 204-203 mot Theo Månsson, Tollarps BK.

I utvecklingsgruppens kvalspel stod Elias Wehner, BK Hovet, för en perfekt serie med tolv raka strike. Grattis Elias! I finalspelet blev det en kamp mot Jacob Bladh, BK 59:an. Det blev en spännande kamp i början, men Jacob var starkare mot slutet och tog hem finalen. På flicksidan svängde det fram och tillbaka under hela finalkarusellen. I andra serien skiljde det två poäng mellan tvåan och trean. I final avgjorde Hanna Jönsson, BK Söder, med en trippel i slutrutan. Tvåa blev Elin Gustavsson, Spader Dam.

                                                  Elias Wehner

I elitgruppens kval var det nära två gånger om att vi fick se ytterligare 300-serier denna lördag. Hugo Nilsson, BK Allön, stod för båda chanserna men fick nöja sig med 276 respektive 289. Bra spel Hugo! Det var även Hugo som stod som segrare i finalspelet efter seger mot Alex Gustafsson i sista serien.

I U23-gruppen var det bara två deltagare, så efter kvalspelet var det en avgörande match om vem som skulle vinna. Casper Olsson, BK Hovet, vann kvalet före Johan Åkesson, BK Strået.  Finalen blev jämn och till slut var det Casper som stod som segrare med 220-215.

Pristagarna i respektive grupp belönades med medalj och en start i Junior Masters i Ängelholm, som pågår 11/5-26/5. Vid prisutdelningen lottades det även ut starter till övriga deltagare. Här följer en sammanställning av samtliga vinnare.

  Bredd
  Pojkar Klubb Flickor Klubb
1 Noel Berseus Lunds BK Mamba Saga Johansson BK Hovet
2 Oliver Baki Lunds BK Mamba Elissa Mehmet BK Mix
3 Marcus Månsson BK Sösdala Doris Lundsten Osby BS
         
  Talang 
  Pojkar Klubb Flickor Klubb
1 Kian Sonesson Glenfield BK Tea Frediksson BK Thule
2 Theo Månsson Tollarps BK Lisa Svensson BK Nordkap
3 Benjamin Tobar BK Lejonet Isabella Knudsen Spader Dam
         
  Utveckling
  Pojkar Klubb Flickor Klubb
1 Elias Wehner BK Hovet Hanna Jönsson  BK Söder
2 Jacob Blad BK Femtionian Elin Gustavsson Spader Dam
3     Emma Gadd Spader Dam
         
  Elit U23
  Spelare Klubb Spelare Klubb
1 Hugo Nilsson BK Allön Casper Olsson BK Hovet
2 Alex Gustafsson BS Olymp Johan Åkesson BK Strået
3 Anton Andersson IS Göta    

I samband med prisutdelningen uppvaktade Skånes BF även Ottilia Gunnarsson för hennes prestationer i Junior EM som avgjordes i Wien under påskveckan. Ottilia vann brons i dubbel och i lag och hade fina prestationer i övriga distanser. 
Vinnarna i utlottningen av starter i Junior Masters i Ängelholm

 

Alicia Lövgren BK Mix
Elias Linde BK Mix
Elin Pålsson BK Hovet
Emil Andersson Glenfield BK
Emil Nilsson BK Allön
Mattias Sjölin Bulltofta BK
Nicole Brandin BK Mix

 

Tack till alla spelare, föräldrar och ledare för den här säsongen. Vi ses i höst!


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info