Hoppa till sidans innehåll

Svenskt brons i femmanna

13 DEC 2014 20:03
Till slut fick Sverige en VM-medalj i Abu Dhabi. Det svenska femmannalaget tog en bronspeng efter ett bra kvalspel, men en mindre bra semifinal. Korea tog hem guldet efter att ha besegrat USA i en väldigt dramatisk final.
  • Skapad: 13 DEC 2014 20:03

Sverige låg tvåa efter den första kvalrundan och inledde den andra på bästa sätt. Laget gick förbi Finland och tog över ledningen. Under de resterande två serierna spelade Sverige stabilt, men Korea var rejält på hugget och svepte förbi och blev etta i kvalet. Resultatet på 6917 var nytt mästerskapsrekord för femmannalag över sex serier. De slog även rekordet över tre serier.

I semifinalen fick Sverige möta tredjerankade USA. Eftersom svenskarna var högre rankade fick de välja profil till semifinalen och valet föll på mediumprofilen Atlanta. Tyvärr blev inte resultatet det som det svenska laget hade hoppats på. Två tomrutor redan i första rutan samtidigt som USA kryssade gav snabbt ett underläge. Ett underläge som bara växte under hela semin. Till slut stod USA som segrare med drygt 250 pinnar, 1236-985. Svenskarna kan dock glädja sig åt den första medaljen i mästerskapet och den första medaljen i femmanna på drygt tio år.

I finalen mötte USA Korea. Det blev en dramatisk final där USA ledde inför nionde rutan, men hade två tomrutor och Korea var uppe i ledningen. När deras fjärde spelare skulle slå sin slutruta fick han en tomruta och USA var med i matchen igen. Tommy Jones som avslutare för USA fick dock tian över på sitt andra slag och Korea vann finalen med 1097-1088.

Det var nära ytterligare en svensk medalj under lördagen. Martin Larsen slutade fyra i all event och var 19 poäng från en bronsplats. VM avslutas under söndagen med masters där fem svenskar är vidare. Det blir till att jaga nya medaljer  för svenskarna och ett bra avslut på turneringen

Skribent: Micael Andersson

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info