Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret i Ängelholm

08 AUG 2015 14:34
Skånes Bowlingförbunds sommarläger arrangerades i Ängelholm den gångna veckan. 16 ungdomar fick under tre dagar specialträning under ledning av Christer Albihn. De fick även besök av två av Sveriges bästa bowlare.
  • Skapad: 08 AUG 2015 14:34

Ungdomarna, som togs ut efter Ungdomsbowlingens Dag i våras, samlades under lördagen för att tillbringa tre dagar i bowlinghallen i Ängelholm. Träningen leddes av SKBFs tränare Christer Albihn, som hade sin son Viktor som medhjälpare. Ungdomarna fick djupgående träning i bowlingens alla moment, från startposition till slutposition och allt där emellan. Viktor berättade även om hur det var att gå på bowlinggymnasiet i Nässjö och hur det har utvecklat honom som bowlare. Till hösten startar ett bowlinggymnasium i Malmö och vi hoppas att fler bowlare tar chansen att kombinera bowling med studier på hög nivå. Läs mer om gymnasiet här.

Under måndagen fick lägret besök av två av Sveriges bästa bowlare, Sandra Andersson och Martin Larsen. Sandra och Martin berättade om deras bowlingkarriärer, framgångar och motgångar och svarade även på deltagarnas frågor. Sandra och Martin pratade även om hur man väljer rätt klot och hur man läser av en bana. Det hela avslutades med en tävling där ungdomarna fick utmana Sandra och Martin. Ungdomarna tyckte det var mycket roligt och intressant att lyssna på vad Sandra och Martin hade att berätta.

Tack till alla ungdomar som var med under lägret, Christer och Viktor och bowlinghallen i Ängelholm.

 

sommarlägret2015

Skribent: Pia Elfström

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info