Hoppa till sidans innehåll

Skånsk bowling ångar på mot många spännande mål!

05 AUG 2011 08:04
Säsongen 2011-2012 i Skåne tar sin början måndagen den 8 augusti när kansliet slår upp portarna. Under året kommer det bl.a., att beslutas om en ny "Nationalarena" ska byggas i Malmö eller ej. Ett VM för damerna går av stapeln i Hong Kong under september med två skånska representanter, Helen Johnsson och Sandra Andersson bägge från Spader Dam. Kulladal fortsätter att arrangera Super Six i Baltiska Bowlinghallen. I år med start i början av december under två veckoslut. Spader Dam och Full House (numera BK FH Engelholm) ska bägge försvara sina SM-guld i seriespelet. Både Steg 2 och Steg 3 utbildningar kommer att hållas i Hörby. Även en rekryteringsträff med förbund, klubbar och hallägare är planerad att anordnas i Malmö. Ungdomsverksamheten fortsätter i samma gigantiska stil som tidigare,
  • Skapad: 05 AUG 2011 08:04

Tänk på att om licenser eller övriga avgifter inte är betalda, då är det inte heller tillåtet för klubbens spelare att delta i serie- eller tävlingsspel. Detta kommer nogsamt att kontrolleras. Alla försenade avgifter debiteras också med en straffavgift.

 

Du som har för avsikt att inte inneha någon licens till säsongen 2012-2013 måste avregistrera dig senast den 15 september i år. För att avregistreringen ska gälla får man inte ha spelat serie- eller tävlingsspel under perioden den 1 juli 2011 till den 15 september 2011.

 

Enligt nytt årsmötesbeslut 2010 är det numera endast tillåtet att göra en övergång efter den 20 maj till en annan ny förening mellan den 15 september och 30 november. En förutsättning är som vanligt att bägge klubbarna är överens. Dessutom är karenstiden numera bara en (1) serieomgång från den dag övergångshandlingarna anländer till Svenska Bowlingförbundet, dit dessa ska skickas direkt. Läs själva om hur hela regeln är formulerad i Blå boken - Kapitel K §3.

 

Rankingsystemet håller kontinuerligt på att förbättras. Förutom de Nationella serierna finns också alla våra Skånska serier både Skåneligan, Reservlagsserier samt serier för våra Funktionshindrade inlagda på Svenska BF:s hemsida, där resultat och matchfakta ska rapporteras in omgående. Vi vädjar till samtliga Skånes föreningar att vara särskilt uppmärksamma med att resultat och matchfakta rapporteras in direkt efter det att varje match är slutspelad. Tänk på att detta alltid är en intressant färskvara.

 

Till årets Skåneliga har 23 herrlag fördelade på två serier samt 6 damlag anmält sig. Damerna möter varandra fyra (4) gånger vardera i en egen serie. Efter tre lyckade slutspel i herrserien div 1 fortsätter vi även den här säsongen med detta. Damerna spelar utan slutspel. Vi delar ut prispengar till segrarna både i herrarnas slutspel och till vinnarna av damserien. Läs mer här på hemsidan om regelverket och herrarnas slutspel.

 

Hörbylägret ersätter vårt tidigare Ystadläger som inte kunde genomföras längre p.g.a. hallens nerläggning i Ystad. Eftersom lägret är en institution inom Skånsk bowlingsport tog styrelsen beslutet att förlägga årets läger till Hörby den 7-9 augusti. Här är 20 ungdomar uttagna i åldrarna "Upp till 15 år", 9 flickor och 11 pojkar. Under tre intensiva dagar bistår våra duktiga ledare, Andreas Wall och Peter Johansson, alla deltagare med goda råd och massor av nya lärdomar. Klotexperten Anders Ström besöker också lägret för att berätta en del om klotborrning och hur kloten fungerar på olika underlag. Dessutom har det blivit en tradition att en av våra Skånska landslagsspelare åker till lägret och berättar vad som krävs för att nå upp till landslagsstatus, vad man får uppleva, spelar lite med ungdomarma och ger en del tips i största allmänhet. Landslagsspelaren är den här gången Kulladals nyblivne Europamästare individuellt, Martin Paulsson. Han har själv många erfarenheter genom åren från Ystadlägret bl.a. som ledare, men även som deltagare under sina ungdomsår.

 

2011 Hörbylägret

Foto från årets Hörbyläger: Pia Elfström

 

En ny Skåne Tour för våra breddbowlare kommer att arrangeras under säsongen av fem bowlinghallar där också en final kommer att spelas (i Helsingborg). Kvalhallarna är Baltiska Bowlinghallen, Helsingborg, Ängelholm, Hässleholm samt Hörby. Mer information och inbjudan kommer skickas ut direkt till klubbarna från arrangörerna. Även Skånemästerskapet fortsätter på samma sätt som tidigare. Här spelas säsongens final i Tomelilla den 6 januari 2012.

 

Skånes Bowlingförbund har för avsikt att distribuera ut startkorten och matchprotokollen till hallarna under vecka 34 (planeringen är torsdagen den 25 augusti). Några hallar får som vanligt åka till en närliggande kollega för att hämta sitt material. Annette på kansliet ringer runt till samtliga hallar och meddelar hur fördelningen blir.

 

Avslutningsvis ser vi fram emot ännu en succéfylld säsong för alla våra Skånska föreningar och deras många duktiga ledare. Kansliet och vi som är förtroendevalda på Förbundsnivå är alltid redo att ställa upp för våra medlemmar. Telefonnummer och Epostadresser återfinns här på hemsidan. Tveka aldrig att höra av dig om du har några obesvarade frågor. Det är vår uppgift att svara på dessa efter bästa förmåga.

 

VÄLKOMNA TILL ÄNNU EN SPÄNNANDE SKÅNSK BOWLINGSÄSONG

SKÅNES BOWLINGFÖRBUND

 

 

Skribent: Lennarth Nordsten

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info