Hoppa till sidans innehåll

SK:s Ordförande Peter Nenzèn ger sin syn på tidsändringarna

04 APR 2013 10:30
Skånes hemsida vill i rättvisans namn ge SK:s ordförande Peter Nenzén möjligheten att ge sin egen syn på de tidsändringar som gjordes inför Elitseriens sista sammandrag och som väckt så många känslor. Denna text har också ordagrant gått ut till samtliga inblandade
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:21

Hej!

Till att börja med måste jag be alla inblandade föreningar om ursäkt för det inträffade.
Orsaken till det inträffade är ett missförstånd i en mailkonversaton inom SK.
 
Det har INTE inom SK fattats något formellt beslut om att flytta matcherna. Det som fanns i SK:s mailkonversation var en fråga om hurvida det inte vore bra att undvika att återupprepa misstaget i det gamla lottningsschemat - där ett lag får spela samtliga sina matcher på samma "halva" och där ytterligare ett lag får spela bägge sina söndagsmatcher på samma halva. Ett nytt spelschema har tagits fram där inget lag får tre matcher på samma halva och där inget lag spelar två söndagsmatcher på samma halva. Lördagens matcher är i förslaget helt orörda, medan det blir några förändringar i söndagens schema. Det konstaterades i mailkonversaionen att förslaget var betydligt mer sportsligt än nuvarande schema. Därefter har av olika anledningar inga nya kommentarer i ärendet inkommit på en vecka. Avsaknaden av ytterligare kommentarer i har jag tolkat som att vi varit överens om att vänta med införandet av förändringen till nästa säsong pga att vi kommit alldeles för nära inpå de kommande sammandragen i helgen.
 
Jag blev idag onsdag informerad om att att matcherna idag eller igår, utan min vetskap hade flyttats enligt det nya förslaget, och att ingen information, förutom det man kunde se i BITS hade gått ut till föreningarna eller förbundskansliet.
 
En kanske otydligt ställd fråga i SK:s mailkonversation har tolkats som en begäran om att utföra ett arbete. Här har den mänskliga faktorn spelat oss ett rejält spratt.
 
Ställd inför fullbordat faktum idag övervägdes det hurvida vi skulle försöka få acceptans hos lagen för det nya spelschemat. Efter en stunds övervägande så hade det inkommit så mycket negativa reaktioner på förändringen att det beslutades att det "minst dåliga" var att återgå till det ursprungliga spelschemat.
 
Angående Wåxnäs eventuella fördel av att få spela två matcher efter varandra, är jag personligen av den uppfattningen att jag hellre spelar en match och vilar 2,5 tim innan nästa match än att spela två matcher direkt på varandra, så för mig hade det inte varit en fördel. Och att komma hem tre timmar senare skulle inte spela mig någon större roll när det är så intressanta och viktiga matcher som spelas.
 
Angående själva principen hurvida SK har rätt att flytta match som varit schemalagd sedan länge så är det så att SK har den rätten. I Blå Bokens § D 19 Flyttning av match står "Administrerande organ äger rätt att inställa, uppskjuta eller flytta seriematch när omständigheter så påfordrar." Att ett spelschema upplevs som osportsligt kan vara en sådan omständighet. Naturligtvis måste SK då ha en bättre framförhållning än tre dagar och information till föreningarna måste ut i tid, och det är naturligtvis därför som vi valt att inte utnyttja rätten att genomdriva flytt av söndagens matcher.
 
Jag vill ånyo beklaga det inträffade och hoppas att ni nu återigen ges möjlighet att koncentrera er på den sportsliga biten.
 
Lycka till!

2012 Peter N

 

Hälsningar,
Peter
Skribent: Lennarth Nordsten

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info