Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Skånes BF:s Årsmöte i Malmö

10 JUN 2011 09:47
Det blev en lugn föreställning när Skånes Bowlingförbund avhöll sitt årsmöte på Ibis Hotel i Malmö. Ett årsmöte som på vanligt sätt inleddes med att premiera säsongens höjdpunkter.
  • Skapad: 10 JUN 2011 09:47

Det var våra landslagsspelare, med världsmästaren i 2-manna, Martin Paulsson från Kulladal samt vår Europamästarinna likaledes i 2-manna, Helen Johnsson från Spader Dam, som givetvis stod i fokus för sina internationella mästartitlar. Även våra två SM-guldvinnare i årets serieslutspel, Spader Dam och överraskningen BK Full House, fick sin beskärda del av hyllningarna.

 

Tre förnämliga insatser av våra Funktionshindrade spelare uppmärksammades. Det var tre individuella SM-vinnare som erhöll pokal och blomma. Magnus Håkansson från Göinge HIF i Hässleholm för sin seger i herrar klass B. Mikael Olsson BK Skoj i Tollarp segrade i herrar klass C och den tredje var Douglas Olsson Palmstadens HBK i Trelleborg som vann herrar klass D.

 

Som vanligt var det en hel mängd trehundra diplom med nålar som delades ut till spelare som för första gången lyckades få till tolv strajkar i en serie under säsongen 2010-2011. Antalet i år blev hela 17. Två av dessa var damer, Jenny Berghman från SBC i Malmö samt Josefine Linderoth, Spader Dam.

 

         2011 pristagare från Årsmötet

Alla kategorier pristagare på Skånes BF:s årsmöte i form av världsmästare, europamästarinna, SM-guldvinnare serieslutspelet samt SM-guldvinnare för Funktionshindrade

Foto: Pia Elfström

 

Direkt efter prisceremonierna tog vår distriktstränare Stefan Linderoth hand om mikrofonen för att ge en agenda på vad som är på gång till nästa säsong. Han berättade bl.a. att styrelsen skurit ner antalet regioner från fyra till tre. Detta för att få effektivare träningar. Antalet tränare vid varje tillfälle skall vara minst tre helst fyra. Ystadlägret kommer efter stängningen av Ystad Bowlinghall att övergå till Hörbylägret. Här höjs antalet deltagare till 20 ungdomar som får vara med under tre härliga dagar den 7-9 augusti. Det övriga som Stefan informerade om finns att läsa här på vår nya hemsida under rubrikerna "Ungdom" och "Utbildning".

 

När så själva årsmötet klubbades igång fanns det inga större hinder på vägen. Styrelsen fick sin ansvarsfrihet beviljad av årsmötets delegater efter en god säsong både spelmässigt och ekonomiskt. Personvalen gick helt i valberedningens tecken. Sven Nilsson från Ystad hade tackat nej till omval efter många års fina insatser. Istället invaldes Mats Tedenlid från BK Playax i Malmö som suppleant. För övrigt återvaldes hela styrelsen och samtliga tre revisorer. Även valberedningen fick förnyat förtroende.

 

Då både motioner och förslag saknades vid årsmötet var det istället en fin utmärkelse som fick delegaternas uppmärksamhet. En utmärkelse vars tradition är att delas ut på Riksidrottsmötet vartannat år, nämligen RF:s högsta utmärkelse. Av olika skäl fanns nu istället Sven Nilsson från Lomma BK i Lund på plats i Malmö för att motta sitt välförtjänta pris efter många års föreningsarbete inom bowlingsporten.

 

Skånes ordförande informerade om kommande aktiviteter i form av 3-manna DM i Åstorp den 10-11 och 17-18 december, DM för Funktionshindrade i Baltiska Bowlinghallen den 17 december, den nya Skåne Touren med hallarna Baltiska Bowlinghallen, Helsingborg, Ängelholm, Hörby samt Hässleholm som tävlingsarenor. Inbjudan kommer att skickas ut till samtliga klubbar med närmare information.

 

Det gavs också lite nyheter om den nya "Nationalarenan i Malmö" som ännu inte är beslutad. Information om oljeprojektet i Baltiska Bowlinghallen till seriespelet där banoljning kommer att ske före varenda match. Den lite överraskande Smålandsmotionen där våra grannar i Södra Sverige vill skrota "BOSS-systemet" togs också upp. Han berättade att Skånes BF öppnar upp den här nya hemsidan onsdagen den 15 juni. Adressen är: www.skanesbf.se 

 

Avslutningsvis tackade styrelsen genom sin ordförande för alla goda ledarinsatser som bidragit till Skånes framgångar på samtliga plan under den gångna säsongen och hoppades givetvis på en fortsättning för vår sport att vidareutvecklas in i framtiden med allt vad det innebär. Han önskade också samtliga närvarande en riktigt skön och härlig sommar och att alla kommer tillbaka med friska bowlingkrafter i höst.

Skribent: Lennarth Nordsten

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info