Hoppa till sidans innehåll

Pia stormar in som en frisk fläkt i ungdomsverksamheten

19 JUN 2011 09:09
Efter dryga tio år som ansvarig för ungdomskommittén i Skånes Bowlingförbund och med ett fantastiskt genomfört arbete trädde Ystadspågen Sven Nilsson tillbaka vid säsongens årsmöte. In hoppar istället en ung tjej vid namn Pia Elfström från Staffanstorps BK.
  • Skapad: 19 JUN 2011 09:09

Hon kommer att sköta hela administrationsarbetet inom ungdomsverksamheten i Skåne tillsammans med kanslisten Annette Petersson. Även distriktstränaren Stefan Linderoth kommer som vanligt att ha en framträdande roll ute på plats bland ungdomarna och i nära samarbete med Pia och Annette.

 

Ungdomskommittén som ingår i styrelsen består av ytterligare tre personer. Det är Mikael Tumpach, Charlotte Persson och Mats Tedenlid. Det kommer att behövas när U23 tävlingen, Elit Junior serierna, Elit U23 serien, lägren i Hörby och Ängelholm, ungdomsbowlingens dag, slutspelen i ungdomarnas tre olika seriespel samt Köpenhamnskampen sätter igång bland mycket annat. Här kommer det inte att finnas några fritidsproblem.

 

23 åriga Pia är tjejen som har ett ljusblått hjärta ända långt in i själen. Vilket synliggörs på bilden nedan. Här firar hon MFF:s guldmedaljer i fotboll förra säsongen genom att direkt efter den sista matchen inta liggande ställning vid mittpunkten på Swedbank Stadion, där för övrigt också Skånes BF inhyser sitt kansli. I fortsättningen får hon istället stå upp för alla sina idéer som poppar upp med jämna mellanrum.

 

2011 Pia Elfström

 

Pia berättar också att styrelsen håller på att inhandla en utrustning som hjälp till tränarna i Elit- och de båda Utvecklingsgrupperna Nord och Syd. Det är en webbkamera med datautrustning samt ett träningsprogram som ligger i tiden. Det kommer att tas i bruk redan när höstsäsongen startar. Det har också skickats ut ett brev till samtliga ungdomar i ovanstående grupper där man får skriva under på att man ställer upp på de krav Skånes BF ställer på ungdomarna.

 

Till säsongen 2011-2012 har styrelsen skurit ner antalet regioner från fyra till tre för att få en bättre kontinuitet. I Elit- och Utvecklingsgrupperna är 71 namngivna ungdomar uttagna. Dessa kommer att få hjälp av 10 namngivna tränare vid fyra olika tillfällen under säsongen. Det kommer även att delta mer än dubbelt så många ungdomar i Talang- och Breddgrupperna där ytterligare ett 30-tal tränare finns att tillgå.

 

Det här är en organisation som kräver en noggrann planering in i minsta detalj och en del envishet. Men, om det är något som Pia besitter så är det just dessa egenskaper. Skåne går in i en spännande framtid med sina ungdomar. En grupp som även fortsättningsvis kommer att prioriteras. Det har ju under den senaste 15-årsperioden också visat sig i våra landslag att ungdomsverksamheten skördar stora framgångar i vårt sydligaste distrikt. Med Pia vid rodret tillsammans med övriga ledare och tränare kommer utvecklingen att fortsätta i rätt riktning. Helt enkelt för att Skånes och Svensk bowlings framtid, det är ungdomarna.

Skribent: Lennarth Nordsten

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info