Hoppa till sidans innehåll

Ordförandekonferensen - Ett steg i rätt riktning!

15 FEB 2015 19:24
Årets ordförandekonferens i Alvik utanför Stockholm blev på många sätt en väckarklocka både för styrelsen och de ordföranden som var på plats och representerade sina distrikt.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2015 15:19

På Skånes initiativ hade sju distrikt gjort gemensam sak och fyra av deras ordföranden gjorde en halvtimmes presentation av vad man tycker måste förbättras inom svensk bowlingsport. Det var Skåne, Stockholm, Småland/Blekinge och Göteborg som framträdde. Bl.a. måste de personer som kontaktar kansliet i Bagarmossen få ett bättre bemötanden än tidigare. Även BITS berördes och diskuterades också senare under konferensen.

 

Dessutom tog konferensen beslutet att innan man bötfäller någon så ges en varning, men de distrikt, föreningar och hallar som är återkommande dåliga på att följa gällande regler kommer att bli bötfällda. Det som är de vanligast förekommande bötfällningarna är sent inkomna matchfakta vid seriespelet (senast 2 timmar efter match), tävlingstillstånden samt rapportering av tävlingsresultat. Följer man gällande regler så blir det inga problem. Tänk gärna på det!

 

Även bidragsbiten togs upp av Skånes ordförande. Han ville ha klarlagt vilka kriterier som avgör SDF-bidraget och varför detta blir mindre och mindre för varje år. Det var Joakim Ek från styrelsen i SvBF som i detalj redovisade detta och även omtalade att de pengar som bowlingen erhåller från RF har minskat det senaste året. Det konstaterades att det är en krånglig uträkning där utvecklingsbiten de senaste åren har vänt sig till fel områden.

 

För övrigt finns det ännu mera att läsa om Ordförandekonferensen i Hasse Karlssons artikel på Swebowl. Där han bl.a. tar upp de viktiga frågorna om rekytering samt det som svensk bowlingsport efter 20 långa år ännu inte kommit till skott med, nämligen att istället för 21 distrikt så borde organisationen bestå av 6-8 regioner. Här måste något göras och det snabbt. LÄS MER HÄR 

 

LÄS ÄNNU MERA HÄR

Skribent: Lennarth Nordsten

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info