Hoppa till sidans innehåll

Bowling i Coronatider

29 APR 2020 08:09
Coronapandemin har satt sina spår även inom bowlingens värld. Runt om i Skåne har hallar begränsade öppettider om dom inte har helt stängt. På en del hallar har man likväl arrangerat tävlingar med många startande.
  • Skapad: 29 APR 2020 08:09

Precis som många andra bowlinghallar har Eslövs Bowling anpassat sig till det nya samhällsläget. Årets Bowlinghall 2018 har anpassat sin verksamhet för att den ska vara så trygg som möjligt för de som önskar att spela några serier.

- Vi städar och spritar klotreturerna varje dag. Vi spritar och sanerar skor och klot efter användning och har ökat städfrekvensen i hela hallen.

- Vi hyr bara ut varannan bana. Vi har gjort mycket för att våra kunder ska kunna sig säkra när de är här, även om vi lever i en osäker tid, säger hallägaren Serdar Mehmet. 

Innan regeringen begränsande sammankomster till 50 personer, hann hallen arrangera två tävlingar som gick under namnet Hallägarens hämnd. Det var två lyckade tävlingar som lockade många skånska bowlare.

- Det visar att bowlarna vill fortsätta spela bowling och det tycker vi är väldigt kul. Tyvärr känner vi att med de nya restriktionerna för sammankomster att det är svårt att genomföra en liknande tävling för tillfället, men så fort vi kan vill vi köra en omgång till, säger Serdar.

Ungdomarna i hallen har fortsatt träna och Serdar hoppas att de fortsätter med det och att deras föräldrar uppmuntrar dem att spela bowling även framöver.

Ekonomiskt är det en tuff period för bowlinghallar och likaså i Eslöv. Personalen är korttidspermitterad och det oklara läget gör det svårt att planera för framtiden. Serdar som är ordförande för Skånes hallägarförening ser hur hallarna påverkas olika av pandemin.

- En del hallar har stängt, några andra öppet. Några hallar planerar att öppna igen inom kort men det är svårt att planera för framtiden i och med att vi inte vet när det är över. Är det tre månader, sex månader? Blir det en längre period med kraftiga restriktioner kan de drabba många hallar ekonomiskt, säger han.

För att underlätta för bowlinghallarna hoppas Serdar att bowlarna fortsätter spela i den mån de kan. Han tipsar blandat om att tävlingen Lanetalk Rumble, en tävling som pågår 27/4-24/5 och spelas i sin lokala bowlinghall. Läs mer om tävlingen här, http://www.lanetalk.com/rumble/.

- Jag hoppas att så fort det här är över att spelare, föreningar och förbund hjälps åt att skapa arrangemang i sina bowlinghallar så att vi får igång all verksamhet igen, säger Serdar.

 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info