Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2015

05 JUN 2015 10:32
Skånes Bowlingförbund höll sitt årsmöte igår på Mercure Hotel i Malmö. Ett 40-tal personer hade samlats, varav 23 hade rösträtt. Årsmötet gick lugnt tillväga. Styrelsen fick två nya ansikten inför kommande säsong.
  • Skapad: 05 JUN 2015 10:32

Årsmötet inleddes som vanligt med prisutdelning till våra Skånska landslagspelare under den gångna säsongen. Närvarande fanns Jenny och Cajsa Wegner, Filippa Persson och Madelene Gullberg. De fick ta emot priser för de fantastiska insatser de gjorde i landslagen under den gångna säsongen. Även Sandra Andersson och Martin Paulsson prisades för deras landslagsinsatser, men kunde inte närvara. Robin Lyzell, BK Skoj, prisades för sitt SM-guld för funktionsnedsatta och de spelare som under säsongen registrerat sin första 300-serie fick mottaga diplom.

 årsmöte 4juni 037 kopiera
årsmöte 4juni 001 kopieraFoto: Micael Andersson
 

Efter pristudelningen presenterade Pia Elfström och Charlotte Persson från styrelsen viktiga bitar ur vår verksamhet. De lyfte fram vikten av att söka LOK-stöd för ungdomsverksamhet. De presenterade även att vuxenträningen som startades i våras kommer fortsätta och alla vuxna med licens kan söka sig dit.

 

Själva årsmötet gick snabbt och smidigt. Lennarth Nordsten omvaldes som ordförande, men berättade samtidigt att detta blir hans sista år som ordförande.

Som ny ledamot och ersättare till avgående sekreterare Sara Carsbrant, valdes Lars-Inge Andersson, Kulladals BS. Lars-Inge har tidigare suttit med i styrelsen och var precis som nu sekreterare vid förra tillfället.

 

Stefan Linderoth ställde inte upp för omval. Stefan kommer även i fortsättningen vara utbildningsansvarig och distriktstränare inom SBKF. Henrik Peterson valdes till ny ledamot. Som ersättare till Henrik som suppleant valdes Amanda Andersson, Spader Dam. Charlotte Persson och Mats Tedenlid fick fortsatt förtroende.

 årsmöte 4juni 039 kopieraLars-Inge Andersson, Amanda Andersson Foto: Micael Andersson

Efter personvalen följde utdelning av utmärkelser. Styrelsen informerade om att klubbarna fortfarande är mindre bra på att ansöka om utmärkelser för de i föreningarna som har varit ledande under många år. De uppmanade samtliga föreningar att se över vem som kan få bli uppmärksammad på nästa årsmöte.

 

Vidare informerade styrelsen om kommande säsongs arrangemang. 3-manna DM kommer att arrangeras i Perstorps bowlinghall 25-27 september. 3-manna cupen kommer att arrangeras 5/12 i Baltiska Hallen. Till hösten börjar tre ungdomar på det nystartade bowlinggymnasiet i Malmö. Martin Paulsson kommer att vara deras tränare.

 

Därefter avslutade Skånes ordförande årsmötet med att tacka för alla fantastiska insatser

under året av samtliga inblandade i Skånsk bowlingsport och önskade en riktigt

solig och skön sommar.

Skribent: Micael Andersson

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info