Hoppa till sidans innehåll

Action Jubal

12 NOV 2019 15:22
Nio skånska parabowlare i Action Jubal finaler
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 15:22

Årets upplaga av Action Jubal spelade i Norrköping (Hagahallen). Ett stort antal av de

Av de 267 deltagarna så kom 70 från Skåneklubbar (Bowlinggänget, Parasport Lund, Skoj, Palmstaden och Varg Para samt Göinge HIF). Kvalspelet som bestod av 4 serier spelades under lördag och söndag.  Söndagen kröntes med finalspel för de 3 bästa i resp klass. Klasserna som finns är Damer A, B, C och D samt motsvarande klasser för herrar sedan finns det även 2 st rännklasser (men här går endast 2 från varje klass till finalspel).

I finalspelet så spelar man med hcp beroende på sitt snitt och spelar i tre klasser damer, herrar och rännklass. Inför finalen var spänningen stor, skulle resultaten räcka till final eller petas jag ner i sista starten? 9 st Skånebowlare var det som klarade nålsögat och fick spela finalspelet, 5 st damer, 4 st herrar samt 1 rännspelare.  

Bäst av dessa nio klarade Larry Johansson Bowlinggänget sig, han försvarade sin seger sedan föregående år, men det var hårt ända in på mållinjen. Larry som har 0 i hcp slog 582 på sina tre serier. Övriga herrar som spelade final var Macus Svensson Palmstaden (5), Benny Nielsen och Jimmy Karlsson båda från Parasport Lund (6 och 7).

Bland damerna var det följande som spelade i finalen Carita Persson Palmstaden, Erica Vidberg Parasport Lund, (5)  Monica Persson (12) och Rebecka Lindblad Bowlinggänget (11) samt Eva Sjöbom Skoj (9) . Carita var den som klarade sig bäst och kom 3 i finalen.  

Efter prisudelning så påbörjades resan hem till Skåne och det fanns nog dom som inte var hemma förrän vid midnatt.

Jag vill såsom ansvarig för paraverksamheten i Skåne tacka alla bowlare och ledare för att Ni alltid ställer upp på dom tävlingar som arrangeras både av Skånes Bowlingförbund och Svenska Bowlingförbundet. Vi ses snart i en hall nära oss.

Skribent: Ing-Marie Billgren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info