Hoppa till sidans innehåll

3-manna DM 2021

05 NOV 2021 09:11
Imorgon lördag, den 6 november, är det dags för årets första start i 3-manna DM som spelas i Perstorps bowlinghall. Vi öppnar nu upp för efteranmälningar och för en diskussion kring hur vi kan göra tävlingen mer attraktiv framöver.
  • Skapad: 05 NOV 2021 09:11

Vi i Skånes BF kan genom statistik se att intresset för vårt 3-manna DM dalat. Som ett av Sveriges största distrikt deltog säsongen 2019/2020 endast 12 herrlag och 11 damlag. Hela 10 distrikt hade fler herrlag än oss och 4 distrikt hade fler damlag än oss. Vi har därtill hört från aktiva bowlare att just spelsättet med SM-semifinaler och finaler under SM-veckan långt bort från vårt Skåne är ett (oftast ekonomiskt) stort problem. Vårt mål i Skånes BFs styrelse är att vända denna trend genom att ta till oss vad bowlarna i just Skåne anser. Vi vill att 3-manna DM ska vara en attraktiv tävling för såväl våra breddbowlare som elitbowlare. 3-manna DM är inte bara kval till 3-manna SM och chansen att spela bowling i svensk TV genom SM-veckan utan även en möjlighet att spela en annorlunda och rolig spelform tillsammans i ett lag, som ett komplement till de många individuella tävlingar som finns på marknaden. Kanske är inte målet att vinna utan målet kan vara att bara ha kul med klubbkompisarna eller att bli bästa klubb i hallen.

 
                    André Lindberg, Karl Wahlgren, Rasmus Edvall IS Göta i 3-manna SM final 2020

Problemet vi står inför är att vi inte kan påverka spelsättet för årets upplaga. En konsekvens av det är, som det ser ut nu, att årets upplaga ligger till grund för nästa års upplaga när det gäller distriktets platser i SM-semifinalen. Vi har försökt ta till oss av detta och har därmed kommit fram till två punkter, en långsiktig och en kortsiktig. För det första vill vi göra det vi kan för att fylla på årets upplaga av lag med tanke på nästa års kvot av finallag. Vi tog kontakt med en annan viktig aktör inom vår sport nämligen några av distriktets större proshops. Vi ställde frågan om de kunde tänka sig att sponsra med priser till tävlingen och glädjande nog har Ströms Bowlingshop i Malmö och Olympia Proshop i Helsingborg valt att stötta oss i detta. Deras sponsring av bowlingutrustning och bowlingtillbehör hoppas vi kan ge alla en extra morot att anmäla lag, då alla som spelar har chansen att vara med i utlottningen av priserna. I potten ligger bland annat presentkort, klotväskor, så kallade “shammys” (handdukar att torka av oljan från kloten) och även ett klot från klotmärket Motiv. Vi kan samtidigt passa på att påminna alla om att det utgår ett visst resebidrag till SM-semifinalerna som spelas i Stockholm för herrarna och Uppsala för damerna. All efteranmälan görs direkt till Perstorps bowlinghall på tel. 0435-31542. OBS! Glöm inte att startavgiften om 660:- ska betalas in på Skånes BFs bankgiro: 685-8047. I skrivande stund finns det lediga platser i alla starter vilket är lördag 6/11 kl. 12.00, söndag 7/11 kl. 12.00, onsdag 10/11 kl. 18.30, lördag 13/11 kl. 12.00, söndag 14/11 kl. 12.00 och onsdag 17/11 kl. 18.30.

 

Den långsiktiga planen handlar om att vi i styrelsen gärna tar emot åsikter och förslag från er bowlare gällande 3-manna DMs framtid. Vi skulle vilja veta vad som skulle kunna göra tävlingen mer attraktiv eller på ett enklare sätt - vad är det som gör att ni inte spelar om ni nu väljer att inte deltaga? Skicka in era åsikter, kommentarer och förslag till This is a mailto link.

  

Välkomna önskar Skånes BFs styrelse och Perstorps bowlinghall.

Skribent: Amanda Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info