Hoppa till sidans innehåll

15 nyutbildade bowlingtränare i distriktet!

17 DEC 2019 15:20
Sedan de 10-tal tränare som redan uppdaterat sig sedan Svenska bowlingförbundet beslutat att följa ETBFs tränarprogram så har Skåne nu till helgen fått 15 tränare till som är utbildade efter det nya materialet.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2019 15:20

Detta var även första gången som Skånes BF genomförde SvBFs nya egna Distriktstränarutbildning (DTU). 

Under två helger har 15 tränare drillats för att kunna hjälpa fler bowlare att bli ännu bättre. Innehållet har varit mäktigt då tränarna gått igenom allt från bowlingens historia till banor, klot, grundteknik, kost och fys samt mental träning och grunderna i ett bra ledarskap. Totalt har utbildningen omfattas av lite mer än 25 utbildningstimmar plus eget arbete hemma mellan träffarna. Utbildningen har kombinerat teori med diskussioner och praktik ute på banorna för att ge tränarna en så bred bas som möjligt. Utbildningen avslutades med en praktisk och en skriftlig examination för att säkerhetsställa att utbildarna (Amanda Andersson och Christer Albihn) nått ut med det som var tänkt men även i kvalitetssäkringssyfte då diplom delas ut till de tränare som klarat de båda examinationerna.

Efter avslutad utbildning kan vi med hjälp av de utvärderingar som redan lämnats in förstå att utbildningen var lyckad och att de nyutbildade tränarna fått med sig många nya tankar och verktyg som de kan använda när de nu ska ta sig an sina bowlare de tränar till vardags.

 Finns det fler tränare som är intresserade av att utbilda sig? Maila gärna en intresseanmälan till This is a mailto link. Vi har för avsikt att genomföra en liknande utbildning under våren 2020.

// Skånes bowlingförbunds utbildningskommitté


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info