Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsserien


Nu är det klart! Det blir en ungdomsserie med två sammandrag under våren 2015!
Vi har beslutat att inte ta ut någon anmälningsavgift för serien. Enda kostnaden blir själva spelkostnaden där hemmalaget står för kostnaden för sitt sammandrag (tre matcher).

Spelsätt
För att få till en ungdomsserie under våren och tillgodose de önskemål som kommit in har vi valt att ändra spelsätt utifrån den första informationen som gick ut. Det kommer vara 4-mannalag men med europeiskt spelsätt och kägelpoäng som räknas ihop efter fyra spelade serier. Däremot håller vi fast vid fria byten så att lagen kan åka med mer än en reserv till varje match.

Ålder
Vi valde att släppa åldersgränsen vi gått ut med tidigare och höja till 23 som är bowlingens gräns för ungdom/junior. Däremot är det en ungdomsserie för ungdomar som ska introduceras i seriespelet. Diskussioner finns att sätta en snittgräns att ungdomar/juniorer som redan aktivt deltar i seriespelet och har ett snitt på över 170 får endast delta i undantagsfall.

Licens
Spelare som deltar måste ha minst distriktslicens.

Anmälan
Tyvärr har vi fått ett sent avhopp från Åtvidaberg och har i dagsläget bara lag från Linköping och Motala. Vi kommer ändå spela med tre lag i serien där Linköping ordnar tvålag till sitt sammandrag och Motala ordnar två lag till sitt. Åtvidaberg kan komplettera med enstaka spelare. Det finns möjlighet att komplettera anmälan med önskat lagnamn som meddelas omgående till Karin Wiklund This is a mailto link
Ansvariga hos Östergötlands Bowlingförbund när det gäller Ungdomsserien är Karin Wiklund och Håkan Morén.


Ser fram mot två roliga sammandrag för våra ungdomar i Östergötland!
Uppdaterad: 11 FEB 2015 12:47 Skribent: Karin Wiklund

Postadress:
Östergötlands Bowlingförbund
Leif Hillgren, Villaparksvägen 5
612 71 Rejmyre

Kontakt:
Tel: 0705245666
E-post: This is a mailto link

Se all info